Warmtepomp Zwanenburg

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Zwanenburg. Dit is een populaire methode om een woning te verwarmen en koelen. Dit product regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot mindert met 31 tot 69 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal huishoudens in Zwanenburg de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Hieronder bekijk jij verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Sonnenkraft.

warmtepomp vergelijken Zwanenburg

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Tot 41 procent Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €345 op de energienota.

Voor elk huis

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Zwanenburg Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product produceert daarmee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De machine onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel kookt al snel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De besparing op energie is ongeveer €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode varieert tussen 4 – 14 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €10000 €4000 €14000 12 jaar
Lucht-water €8100 €4000 €12100 14 jaar
Grond-water €12200 €8400 €20600 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zwanenburg?

Het plaatsen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Zwanenburg? In deze gemeente functioneren verscheidene bevoegde bedrijven. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd of zo’n installateur in omgeving Haarlemmermeer aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte via deze professionele warmtepomp aanbieder in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Zandvoort.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elke pomp met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4600 en loopt op tot €21000. De hoge prijs is te verklaren door het apparaat. Maar ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €21000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Zwanenburg.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Weishaupt/Monarch) €6900
Water / water (van o.a. Oilon) €8400
Grond-water (o.a. Climaveneta) €16050
Hybride (bij Trane) €15600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (oud huis, jaren 30 woning, flat, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap) de isolatie en radiatoren, en zeker ook jullie budget. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand tref jij een beschrijving van zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook voor een warmtepomp Zuiderwoude). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1400, maar lopen op tot €9500. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2200. In het geval van een pomp in de grond incasseer je zo €8000. De ISDE overheid-bijdrage wordt gebaseerd op de energiezuinigheid van het systeem. Hieronder ontdek je geldende subsidies in Zwanenburg bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System monobloc 16 kW (monofase) 100 €2150
Water/water IDM TERRA SW 11; 810335 13 €3100
Grondboring Clausius classic HC 5-25 25,00 €4300

warmtepomp-Zwanenburg


Warmtepomp offerte aanvragen Zwanenburg

Online de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Zwanenburg. Wie biedt bij de beste deal? Vergis je niet: Selecteer nooit standaard de scherpste offerte. Houd ook rekening met de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Zwanenburg.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Verwarmen op duurzame manier
Zeer duurzame oplossing

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hybride of All-electric
Minder schadelijke stoffen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Subsidie is mogelijk
Ook gunstig voor de portemonnee

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Laag energieverbruik
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Vele jaren ervaring
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Persoonlijke ondersteuning
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Aantrekkelijke terugverdientijd
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Hoge ISDE subsidie
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Slimme thermostaat
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Veelzijdig gebruik
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Hybride of standalone
Een groene installatie

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Laag energieverbruik
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Zwanenburg

Een andere optie om energie te besparen in Zwanenburg: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit systeem gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt water op. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte produceert +/- een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert over het algemeen ongeveer 50 procent van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Zwanenburg bedraagt zo’n €3500. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Vergeet niet: Een zonneboiler werkt samen met een hulpverwarmingsketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Zwanenburg

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Zwanenburg opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering ligt tussen de €2250 en €5500. Belangrijk: de offerte is afhankelijk van de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via de website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Zwanenburg.