Sonnenkraft Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Sonnenkraft. Dit is een populaire benadering om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product verbruikt energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 30 – 58%. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten meer en meer huishoudens een Sonnenkraft warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze pagina bekijk jij verdere info. Of lees direct meer over de warmtepomp Fujitsu.

warmtepomp van Sonnenkraft

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 41% Co2 reductie.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €385 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Sonnenkraft warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een Sonnenkraft warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de HP10MR) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Zo’n installatie zet dit om warmte voor je huis. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Wil jij daarover meer informatie? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Sonnenkraft?

Overweeg je een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de HP10MR? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4300 tot plus minus €25000. De hoogte van de investering komt tot stand door het apparaat. Maar ook het plaatsingswerk kan kostbaar zijn.

De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €22000 inclusief boren, boiler en installatie. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Sonnenkraft. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Rijswijk.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €15000
Water-water €22000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €10000
Hybride €3500

warmtepomp Sonnenkraft


Sonnenkraft warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Sonnenkraft. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Vergis je niet: Kies niet standaard voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Heerhugowaard is mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope Sonnenkraft warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Bijvoorbeeld de Sonnenkraft HP10MR.