Soorten warmtepompen

Wil jij jouw huis op een duurzame manier verwarmen met een warmtepomp? Dan zijn er verschillende soorten warmtepompen waar je uit kunt kiezen. Het verschil tussen de verschillende systemen zit ‘m in de bron waar de warmte uit gehaald wordt. Kies hieronder 1 van de soorten voor meer informatie.

Als u besluit om een warmtepomp aan te schaffen, dan is het belangrijk dat u een warmtepomp uitkiest die bij uw situatie past. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar op de markt.

Verschillende soorten warmtepompsystemen

Er zijn verschillende warmtepompsystemen; een warmtepomp kan de energie uit de lucht, grondwater of uit de bodem halen. Voor sommige warmtepompen zijn graafwerkzaamheden nodig. De lucht/ luchtwarmtepomp is het goedkoopst en gemakkelijk te plaatsen, maar heeft ook de minste mogelijkheden. Bij warmtepompen die de warmte u de bodem halen, zijn in principe graafwerkzaamheden nodig. Deze warmtepompen zijn dan ook duurder in de aanschaf. Sommige warmtepompen zijn niet geschikt voor vloerverwarming of convectoren.