Warmtepomp Zandvoort

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Zandvoort. Het is een nieuwe manier om jouw huis op te warmen. Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 41 – 58%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer huishoudens in Zandvoort een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze pagina bekijk jij alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie ECOTEQ.

warmtepomp vergelijken Zandvoort

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 41 procent Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €405 op jullie energienota.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Zandvoort Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product genereert hiermee warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Zo’n koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Maar het bespaart je ook geld. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing loopt al vlug op tot €290 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdienperiode varieert tussen 9 en 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 8 jaar
Water-water €11000 €4200 €15200 11 jaar
Lucht-water €8200 €4200 €12400 12 jaar
Grond-water €12400 €7900 €20300 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zandvoort?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Zandvoort? In deze gemeente zijn er diverse gecertificeerde vakmensen. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in of er een installateur in omgeving Zandvoort werkzaam is? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van deze vakkundige warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Winssen.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elke pomp met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 tot plus minus €23000. De hoge prijs zit deels in het apparaat. Echter, ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4900, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Zandvoort.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (o.a. Viessmann) €6900
Water/water (zoals InterClima-MTA) €7950
Grond / water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €8400
Hybride (door Thermics Energie) €10200

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, de locatie (2 onder 1 kap, oud huis, rijtjeshuis, nieuwbouw, vrijstaand) de samenstelling van je huishouden, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand tref jij uitleg en ondersteuning over een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij huizen met mechanische ventilatie. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Woudbloem). Onze overheid regelt dit allemaal. Subsidies zijn er vanaf €1500 en kunnen toenemen tot €11200. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1200. Bij plaatsing van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8100. De hoogte van de ISDE subsidie is afhankelijk van de doelmatigheid van het product. Nu vergelijk jij populaire subsidies in Zandvoort bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Remko WKF 120 Dortmund 90 €2050
Water/water Galletti LEW 042WL 44 €6200
Grondboring Alpha Innotec SWC 102H3 11,00 €2900

warmtepomp-Zandvoort


Warmtepomp offerte aanvragen Zandvoort

Direct het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Zandvoort. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Kies nooit domweg de goedkoopste. Bekijk ook de service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zandvoort.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Laag energieverbruik
Bespaar tot honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Compatibel met HR-ketel
Vermindert broeikasgassen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Compatibel met HR-ketel
Hoge besparingen mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Hybride of All-electric
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Innovatieve techniek
Een lagere energienota

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Werkt het hele jaar
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Hoog tapwater rendement
Een groene keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Eenvoudige installatie
Een groene installatie

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Ook in de winter werkzaam
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Gemakkelijk te plaatsen
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Veelzijdig gebruik
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Goede garantie
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Zandvoort

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Zandvoort: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit type installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op het licht van de zon voor het verwarmen van water. Met dit type installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte staat gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert grof gezegd ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Zandvoort ligt rond de €3000. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (met gaskeur NZ label) om water in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Zandvoort

In aanvulling op een warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Zandvoort opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De prijs varieert tussen de €2500 en €6600. Let wel: het prijskaartje heeft alles te maken met de hoeveelheid zonnecellen en het vermogen van de zonnecellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je weet wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Zandvoort.