Warmtepomp Zuiderwoude

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Zuiderwoude. Het is een nieuwe manier om je huis te verwarmen. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot reduceert met 40 tot 69%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de subsidieslaten meer en meer gezinnen in Zuiderwoude een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site lees jij daarover de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp installatie Mitsubishi Electric.

warmtepomp vergelijken Zuiderwoude

Duurzaam verwarmen

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 48% Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €255 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Zuiderwoude Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product genereert zo warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een verminderd broeikaseffect. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €405 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Door dit gegeven zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdienperiode bedraagt tussen de 5 en 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €9500 €4500 €14000 10 jaar
Lucht-water €7800 €4500 €12300 14 jaar
Grond-water €12100 €7800 €19900 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Zuiderwoude?

Het installeren van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Zuiderwoude? In deze buurt handelen diverse gekwalificeerde bedrijven. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of er een installateur in omgeving Waterland voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte van een bekwame warmtepomp installateur in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Woudbloem.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elk met een verschillende kostprijs. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 en €25000. De totaalprijs zit deels in het apparaat. Let op: ook het plaatsen is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €5000, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Zuiderwoude.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (zoals Viessmann) €4800
Water-water (o.a. NIBE) €9600
Grond/water (via bijv. Climaveneta) €7950
Hybride (Trane) €18450

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp systeem sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Zo kun je denken aan energieverbruik, de woning eigenschappen (2 onder 1 kap, rijtjeshuis, vrijstaand, flat, nieuwbouw) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop lees je info die je helpt bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Je CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Zevenbergen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1000, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9700. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1600. Met een pomp in de grond kan dat oplopen tot €7700. De hoogte van de ISDE subsidie gaat hand in hand met de toepassing van het product. In het overzicht check jij direct actuele subsidies in Zuiderwoude bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Rotex HPSU compact 508H Biv + RRLQ006CAV3 60 €1900
Water/water Galletti MCW 012HS 11 €2900
Grondboring Alpha Innotec SWP 700H 70,00 €8800

warmtepomp-Zuiderwoude


Warmtepomp offerte aanvragen Zuiderwoude

Snel de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Zuiderwoude. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Kies nooit klakkeloos de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Zuiderwoude.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Geschikt voor Nederlands klimaat
Enorme besparing mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
A++ Energielabel
Flinke verlaging CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Perfect voor nieuwbouw
Erg zuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Geschikt voor subsidie
Bespaar tot honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Laag energieverbruik
Reductie van Co2 uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Verwarmen op duurzame manier
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Altijd vermogen beschikbaar
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Meerdere producten
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Gemakkelijk te plaatsen
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Hybride of standalone
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Zuinig systeem
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Werkt met huidige leidingen
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Zuiderwoude

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Zuiderwoude: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt uitsluitend water op. Door gebruik van dit concept gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt ruwweg nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Zuiderwoude schommelt rond de €5500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Zuiderwoude

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of het met een alternatief als zonnepanelen in Zuiderwoude genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering ligt tussen de €2250 en €6800. Opletten: het prijsvoorstel is afhankelijk van het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Middels deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Zuiderwoude.