Waterkotte Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Waterkotte. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen en koelen. Deze installatie regelt de verwarming in je huis en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot daalt al snel met 39 – 51%. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten meer en meer consumenten een Waterkotte warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina ontdek je de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Inventum.

warmtepomp van Waterkotte

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 47 procent Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp heb je snel een besparing van €395 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor elk huis is er een oplossing.

Werking en kosten van de Waterkotte warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt de Waterkotte warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de EcoTouch Ai1 Air 5018.5) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Het systeem maakt op deze manier bruikbare energie van hoge temperatuur. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter verbruik je geen/minder gas. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Waterkotte?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het type EcoTouch Ai1 Air 5018.5? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Ieder met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4300 en loopt op tot €22000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de machine zelf. Onderschat het niet, ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €25000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Waterkotte. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Veldhoven.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €16000
Water-water €12000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €9000
Hybride €9000

warmtepomp Waterkotte


Waterkotte warmtepomp offerte aanvragen

Moeiteloos de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse energiebesparende producten van Waterkotte. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Kies niet vanzelfsprekend voor het voordeligste bedrijf. Houd ook rekening met de onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Lelystad is gewoon mogelijk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Waterkotte warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle systemen. Denk aan de Waterkotte EcoTouch Ai1 Air 5018.5.