Warmtepomp Veldhoven

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Veldhoven. Een baanbrekende aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Het systeem wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 40 – 60 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel gezinnen in Veldhoven een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina vind je hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld ELCO installatie.

warmtepomp vergelijken Veldhoven

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Tot 60% minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €315 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woning

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Veldhoven Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie transformeert dit in bruikbare energie van hoge temperatuur. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: je gebruikt meer stroom, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, plus de toepassing. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €285 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdienperiode varieert tussen 9 t/m 10 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1900 €5800 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 7 jaar
Water-water €9900 €4100 €14000 10 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 14 jaar
Grond-water €12100 €7900 €20000 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Veldhoven?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Veldhoven? In deze regio handelen een groot aantal gekwalificeerde organisaties. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Weten of er een installateur in de streek Veldhoven bij jou kan komen? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via een professionele warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Tuitjenhorn.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp begint rond de €5000 en €21000. Het prijskaartje zit deels in de apparatuur. Maar ook de installatie is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Veldhoven.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (van o.a. SPRSUN) €4950
Water-water (o.a. Climaveneta) €18000
Grond/water (via bijv. Techneco) €8400
Hybride (door Remko) €6150

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, de locatie (oud huis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, vrijstaand, flat) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Voor het gemak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je hulp bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Valburg). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1300 en kunnen toenemen tot €10500. Met een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1400. Bij het laten installeren van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8700. De ISDE bijdrage komt tot stand op basis van de doelmatigheid van de warmtepomp. Hieronder bekijk je voorbeelden van subsidies in Veldhoven bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W Monoblock 17 T-T 120 €2500
Water/water Carrier 61WG040 47 €6500
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 26 Set (182139) 26,00 €4400

warmtepomp-Veldhoven


Warmtepomp offerte aanvragen Veldhoven

Eenvoudig aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Veldhoven. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Kies nooit zomaar voor de goedkoopste leverancier. Het is ook belangrijk te kijken naar de onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van lokale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Veldhoven.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Hybride of standalone
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Natuurlijke warmte
Zeer enerziezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Werkt met gasketels
Erg zuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Combineren met zonnepanelen
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Aantrekkelijke terugverdientijd
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Innovatief en energeizuinig
Flinke verlaging CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Hybride of standalone
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Uitgebreide garantie
Eigen bespaarassistent

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Verschillende toepassingen
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Eenvoudige bediening
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Compacte systemen
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Vele jaren ervaring
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Veldhoven

Een andere optie om energie te besparen in Veldhoven: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit artikel gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water te verwarmen. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 is gelijk aan 100 m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor bij benadering nagenoeg de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Veldhoven schommelt rond de €5500. Dit is met montagekosten. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met een hulpverwarmingsketel om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Veldhoven

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Veldhoven genereren. Dit vergt niet veel. 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de installatie regelt. De prijs bedraagt zo’n €2500 en €5200. Let wel: het prijskaartje hangt sterk af van o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via het formulier ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Veldhoven.