Warmtepomp Lelystad

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Lelystad. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 40 – 50 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten veel huishoudens in Lelystad een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site ontdek je alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Eldom installateur.

warmtepomp vergelijken Lelystad

Beter voor het milieu

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 53% CO2 besparing.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €280 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor elk huis (provincie Flevoland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Lelystad Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat gebruikt dit voor warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het systeem haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de manier van gebruik. De hoogte van de besparing ligt vaak rond de €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdienperiode bedraagt tussen de 9 en 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €11000 €4400 €15400 11 jaar
Lucht-water €8000 €4400 €12400 12 jaar
Grond-water €12100 €7900 €20000 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Lelystad?

Het plaatsen van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Lelystad? In deze omgeving zijn er diverse gecertificeerde aanbieders. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in en rondom Lelystad voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte van de geroutineerde warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Krewerd.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Allemaal met een ander prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4300 tot ongeveer €21000. De hoogte van de investering zit deels in de apparatuur. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De voordeligste variant is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €22000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Lelystad.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (o.a. Galletti) €23100
Water/water (bijv. Techneco) €9300
Grond/water (van o.a. Hautec) €11700
Hybride (bij Enerso) €7050

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, vrijstaand, rijtjeshuis) het aantal mensen dat in het huis woont, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Flevoland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Ook voor wat oudere woningen dus.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Lathum). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1000 oplopend tot €11800. Met zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1800. Bij plaatsing van een pomp in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8400. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van de installatie. Hierna tref je hedendaagse subsidies in Lelystad bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERLQ008(**)V3 + EHVX08S26(**)9W 70 €2000
Water/water NRGTEQ TNG6 (W/W) 6 €2800
Grondboring Enerso BW 11 11,00 €2900

warmtepomp-Lelystad


Warmtepomp offerte aanvragen Lelystad

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Lelystad. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Kies niet vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als garantieregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Lelystad.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Eenvoudig te installeren
Schoon & veilig systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Laag energieverbruik
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Subsidie is mogelijk
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Hybride of standalone
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Onderhoudsarm
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Verwarmen op duurzame manier
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Aantrekkelijke terugverdientijd
Minder schadelijke stoffen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Combineren met zonnepanelen
Een groene installatie

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Goede garantie
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Eenvoudige installatie
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Lucht en water mogelijkheden
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Innovatief en energeizuinig
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler Lelystad

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Lelystad: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt de zon als energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water op te warmen. Door deze tool bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert over het algemeen om en nabij 50% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Lelystad bedraagt zo’n €4750. Dat is inclusief plaatsing. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Lelystad

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Lelystad opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De initiële investering varieert tussen de €2500 en €5200. Niet vergeten: de prijs heeft alles te maken met factoren zoals merk en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels de website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Lelystad.