Inventum Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Inventum. Een innovatieve manier om jouw huis op te warmen. Dit product dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 41 – 52 procent. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer bewoners een Inventum warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp ARGO.

warmtepomp van Inventum

Een Groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 55% Co2 terugdringen.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp heb je snel een besparing van €330 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke ruimte

Voor elk huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de Inventum warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt de Inventum warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de All – E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem genereert hiermee geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Inventum?

Overweeg je een warmtepomp? Bijvoorbeeld het model All – E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Allemaal met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4300 – €20000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de pomp. Vergeet niet: ook het installeren kan kostbaar zijn.

De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Inventum. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Kampen.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €22000
Water-water €13000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €11000
Hybride €8500

warmtepomp Inventum


Inventum warmtepomp offerte aanvragen

Snel installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn flink wat energiebesparende installaties van Inventum. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Selecteer niet vanzelfsprekend de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Capelle aan den IJssel behoort tot de opties.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Inventum warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Denk aan de Inventum All - E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler.