Warmtepomp Wageningen

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Wageningen. Een baanbrekende aanpak om een woning te verwarmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot reduceert met 40 – 53%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten opvallend veel huishoudens in Wageningen een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder vind je stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Kleventa installatie.

warmtepomp vergelijken Wageningen

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Tot 47% CO2 besparing.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp bespaar jij snel €260 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Wageningen Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt supersnel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schonere aarde. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing ligt vaak rond de €405 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 5 – 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3200 €6500 6 jaar
Water-water €9900 €4500 €14400 12 jaar
Lucht-water €8400 €4500 €12900 14 jaar
Grond-water €12200 €8400 €20600 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Wageningen?

Het stationeren van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Wageningen? In deze omgeving opereren meerdere gecertificeerde organisaties. Deze partijen verzorgen het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in omgeving Wageningen bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via zo’n vakkundige warmtepomp organisatie in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Vinkel.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elk met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4300 – €25000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €20000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Wageningen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Stiebel-Eltron) €3750
Water / water (van o.a. ECOTEQ) €8400
Grond / water (zoals Viessmann) €11400
Hybride (door Sanden) €3750

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (oud huis, 2 onder 1 kap, flat, vrijstaand, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en zeker ook jullie budget. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hierna lees je informatie over de keuze voor zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Ook voor wat oudere woningen dus.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er is een subsidieregeling. Het maakt het niet uit waar je woont (dus evengoed voor een warmtepomp Vrouwenakker). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. De subsidies beginnen rond €1300, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9200. In het geval van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1900. In het geval van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €7800. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de zuinigheid van de installatie. In de tabel bekijk je actuele subsidies in Wageningen bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Panasonic All-in-one High performance KIT-ADC3GE5 30 €1600
Water/water CLINT CWW/K/WP 151 60 €7800
Grondboring Thermia Robust Eco 22 26,00 €4400

warmtepomp-Wageningen


Warmtepomp offerte aanvragen Wageningen

Direct leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Wageningen. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Selecteer nooit lukraak de goedkoopste. Check ook zaken als service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Wageningen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Verschillende toepassingen
Op lange termijn voordelig

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Breed toepasbaar
Lagere energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Onderhoudsarm
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Verwarmen op duurzame manier
Een groene keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Veelzijdig gebruik
Flinke kostenbesparing

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Voor elk afgiftesysteem
Hoge besparingen mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Perfect voor nieuwbouw
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Compacte systemen
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Uitgebreide garantie
Besparen op vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Lucht en water mogelijkheden
Reduceer energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Combineren met zonnepanelen
Reduceer energielasten

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Simpele interface
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Wageningen

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Wageningen: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler gebruikt zonlicht om water op te warmen. Met dit type installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Voorbeeld: 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert ruwweg tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (dit is de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Wageningen bedraagt momenteel ongeveer €5500. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Wageningen

Samen met de populaire warmtepomp nemen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Wageningen opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, een omvormer en een handige vakman die het installeert. De prijs ligt in de range tussen €2500 en €4600. Let op: het aanschaf-tarief komt met name tot stand door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Aan de hand van de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Wageningen.