Warmtepomp Vinkel

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Vinkel. Het is een nieuwe methode om een woning te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en ook voor opgewarmd water. Dit product maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 41 – 50%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel consumenten in Vinkel een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl vind je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de iDM installatie.

warmtepomp vergelijken Vinkel

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 44 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €315 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Vinkel Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product maakt op deze manier geschikte warmte voor een woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De machine genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De hoogte van de besparing is plus minus €285 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Door dit gegeven is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdienperiode bedraagt tussen de 7 – 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3100 €6000 8 jaar
Water-water €11000 €3800 €14800 11 jaar
Lucht-water €7800 €3800 €11600 14 jaar
Grond-water €12400 €7900 €20300 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Vinkel?

Het aanbrengen van de warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Vinkel? In deze gemeente handelen een hoop bekwame aanbieders. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Weten welke installateur in de gemeente Maasdonk bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een offerte via zo’n bekwame warmtepomp specialist in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Uitwellingerga.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €4600 tot ongeveer €22000. De totaalprijs is te verklaren door de apparatuur. Echter, ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is aanzienlijk kostbaarder. Hiervoor betaal je al snel €20000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Vinkel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld SPRSUN) €17550
Water/water (bijv. Clivet) €9900
Grond / water (zoals Thermia) €9900
Hybride (van Remko) €7050

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem sluit aan bij mijn wensen? Dit verschilt sterk per situatie. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (rijtjeshuis, nieuwbouw, vrijstaand, oud huis, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Globaal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder lees je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Velsen-Noord). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1000 tot wel €11300. In het geval van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1400. Bij plaatsing van een grond/water systeem kan dat oplopen tot €7100. Hoeveel ISDE subsidie je krijg gaat hand in hand met de duurzaamheid van de pomp. Hieronder bekijk je populaire subsidies in Vinkel bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W Split 16 T-T 130 €2600
Water/water CIAT GEOCIAT Power 65HT 14 €3050
Grondboring Techneco Toros Vision TVPX 3 5,00 €2800

warmtepomp-Vinkel


Warmtepomp offerte aanvragen Vinkel

A la minute aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Vinkel. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Selecteer niet klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een prijsvoorstel van regionale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Vinkel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Verwarmen op duurzame manier
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Goede garantie
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Voor elk afgiftesysteem
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Uitstekend rendement

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Hoge subsidies mogelijk
Verminding schadelijke

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Subsidie is mogelijk
Minder schadelijke stoffen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Slimme thermostaat
Lagere energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Een natuurlijke keuze
Reduceer energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Diverse modellen
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Laag energieverbruik
Een lagere energienota

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Simpele interface
Eigen bespaarassistent

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Vinkel

Een andere optie om energie te besparen in Vinkel: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Zo’n zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor bij benadering 50% – 70% van al het warme water. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Vinkel bedraagt zo’n €4750. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Vinkel

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Vinkel genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €4100 en €5500. Learning: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Middels onze offerte-tool ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Vinkel.