Warmtepomp Vrouwenakker

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Vrouwenakker. Het is een nieuwe wijze om je huis te verwarmen. Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Dit systeem wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 mindert met 43 – 62%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel gezinnen in Vrouwenakker een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website lees jij daarover de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Sundez installatie.

warmtepomp vergelijken Vrouwenakker

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Mogelijk: 52 procent Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €365 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor elk huis (provincie Zuid-Holland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Vrouwenakker Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie gebruikt die warmte voor verwarmingswater van 40⁰C. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Dus: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, plus de toepassing. De besparing op energie loopt al vlug op tot €305 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd ligt ergens tussen de 4 t/m 15 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €2800 €5800 6 jaar
Water-water €9500 €4100 €13600 11 jaar
Lucht-water €8200 €4100 €12300 12 jaar
Grond-water €12100 €7800 €19900 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Vrouwenakker?

Het plaatsen van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Vrouwenakker? In deze plaats functioneren diverse bevoegde aanbieders. Vaak erg toegespitst op het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig of er een installateur in omgeving Nieuwkoop actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de vakkundige warmtepomp organisatie in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Velsen-Noord.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elk met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 tot plus minus €23000. De hoge prijs komt tot stand door de pomp. Let op: ook de installatie is complex en dus duur. De voordeligste variant is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Vrouwenakker.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Stiebel-Eltron) €7950
Water/water (zoals Danfoss) €8400
Grond / water (zoals Vaillant) €21000
Hybride (via o.a. Samsung) €5400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (flat, jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, vrijstaand) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk budget. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus evengoed voor een warmtepomp Vogelwaarde). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800 en kunnen toenemen tot €11700. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1200. In het geval van een installatie in de grond incasseer je zo €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt onderbouwd op basis van de duurzaamheid van de warmtepomp. In het overzicht check jij direct actuele subsidies in Vrouwenakker bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water NIBE F470 20 €1350
Water/water Climaveneta WWR 0041MS MTD2 18 €3600
Grondboring Thermia Comfort Optimum 4RF 5,00 €2800

warmtepomp-Vrouwenakker


Warmtepomp offerte aanvragen Vrouwenakker

Eenvoudig de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Vrouwenakker. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies niet lukraak voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn service na plaatsing. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Vrouwenakker.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Persoonlijke ondersteuning
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Werkt met huidige leidingen
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Onderhoudsarm
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Subsidie is mogelijk
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Verwarmen op duurzame manier
Een bewuste keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Diverse modellen
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Hoge ISDE subsidie
Bespaar honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Aantrekkelijke terugverdientijd
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Veelzijdig gebruik
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Zuinig systeem
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Innovatieve techniek
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Breed toepasbaar
Een bewuste keuze


Zonneboiler Vrouwenakker

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Vrouwenakker: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie gebruikt zonlicht om water op te warmen. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM produceert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt over het algemeen 50% – 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Vrouwenakker begint vanaf €4000. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Het apparaat werkt standaard samen met een hulpverwarmingsketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Vrouwenakker

Als extra – naast de warmtepomp – nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Vrouwenakker genereren. Dit vergt niet veel. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. De gemiddelde prijs ligt in de range tussen €2500 en €5300. Let wel: de offerte wordt sterk bepaald door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebruikmakend van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Vrouwenakker.