Kleventa Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Kleventa. Dit is een populaire manier om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 45 tot 52 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer woningeigenaren een Kleventa warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website tref je meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp MDV.

warmtepomp van Kleventa

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 56% Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €435 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor alle woonruimtes is er een oplossing.

Werking en kosten van de Kleventa warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een Kleventa warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de AHP10) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem transformeert dit in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Kleventa?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de AHP10? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag velerlei installaties. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 en €22000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door het product zelf. Echter, ook het plaatsen is niet goedkoop.

De goedkoopste optie is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Kleventa. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Winterswijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €15000
Water-water €18000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €14000
Hybride €7000

warmtepomp Kleventa


Kleventa warmtepomp offerte aanvragen

Zonder problemen leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. We zien ze steeds meer: energiebesparende installaties van Kleventa. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Kies nooit standaard voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Moerdijk kan!


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope Kleventa warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Onder andere de Kleventa AHP10.