Viessmann Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Viessmann. Een innovatieve manier om een woning te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Zo’n installatie wendt stroom aan om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 32 tot 66 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten steeds meer gezinnen een Viessmann warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website ontdek je de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp InterClima-MTA.

warmtepomp van Viessmann

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 56 procent schonere (Co2) uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €360 op de energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor elk huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Viessmann warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een Viessmann warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Vitocal 200-S AWB 201.B04) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Viessmann?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld de Vitocal 200-S AWB 201.B04? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4700 en €22000. De kostprijs zit deels in het product zelf. Vergeet niet: ook het plaatsen is niet goedkoop.

Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. Dit begint vaak vanaf €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Viessmann. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Veenendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €13000
Water-water €16000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €12000
Hybride €3000

warmtepomp Viessmann


Viessmann warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende installaties van Viessmann. Het is lastig om de juiste te kiezen. Vergis je niet: Kies nooit standaard de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn garantieregeling. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Leiden is mogelijk.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Viessmann warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Bijvoorbeeld de Viessmann Vitocal 200-S AWB 201.B04.