Warmtepomp Leiden

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Leiden. Het is een grensverleggende manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit product werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot mindert met 34 tot 63%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer consumenten in Leiden een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Daikin installateur.

warmtepomp vergelijken Leiden

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 46 procent Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €275 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor alle woonruimtes (provincie Zuid-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Leiden Stap jij over op duurzame energie? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product produceert daarmee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. De installatie draait op stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De besparing op energie loopt al vlug op tot €420 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De hedendaagse terugverdienperiode bedraagt tussen de 9 en 13 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1900 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €2900 €6100 7 jaar
Water-water €10500 €4500 €15000 11 jaar
Lucht-water €7900 €4500 €12400 12 jaar
Grond-water €12000 €7900 €19900 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Leiden?

Het installeren van zo’n warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Leiden? In deze plaats werken diverse ervaren organisaties. Allen met expertise op het gebied van plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Ontdekken welke installateur in de regio Leiden aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte van deze capabele warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Kortgene.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4500 maar kan oplopen tot €24000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Maar ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Hiervoor betaal je al snel €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Leiden.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Galletti) €23700
Water-water (via bijv. Techneco) €8400
Grond / water (zoals Hautec) €8400
Hybride (via bijv. Enerso) €9000

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Wat voor een warmtepomp moet ik nu hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Factoren zijn onder andere energieverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, vrijstaand, oud huis, flat) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk budget. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Verderop tref jij uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Je CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Het maakt het niet uit waar je woont (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Langelo). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1400, maar lopen op tot €10900. Met zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1700. Wanneer we spreken van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €7800. De ISDE hulp wordt gebaseerd op de efficiëntie van het product. In het schema vind je actuele subsidies in Leiden bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERLQ008(**)V3 * EHBX08(**)3V 70 €2000
Water/water NIBE F1255-6 (PC) 7 €2800
Grondboring ELCO Aquatop T35HR 37,00 €5500

warmtepomp-Leiden


Warmtepomp offerte aanvragen Leiden

Direct de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Leiden. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies niet zomaar voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Leiden.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Aantrekkelijke subsidies
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Geschikt voor subsidie
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Innovatieve technologie
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Laag energieverbruik
Op weg naar een schoner milieu

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Hoog tapwater rendement
Goed voor later

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Goede garantie
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
A++ Energielabel
Flinke kostenbesparing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Verwarmen op duurzame manier
Bespaar tot honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Gebruikt hernieuwbare energie
Verminding schadelijke

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
De totaaloplossing
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Innovatieve techniek
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Een natuurlijke keuze
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Leiden

Op een andere manier energie besparen in Leiden: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze tool maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor bij benadering om en nabij 50% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Leiden bedraagt zo’n €3500. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Leiden

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Leiden genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. Het prijskaartje ligt tussen de €2750 en €6600. Vergeet niet: de prijs heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en vermogen dat de panelen leveren. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Op basis van deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Leiden.