Warmtepomp Veenendaal

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Veenendaal. Het is een grensverleggende wijze om jouw huis op te warmen. Dit apparaat zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit systeem wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 46 – 67%. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel bewoners van Veenendaal zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site lees jij daarover de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de CLINT installatie.

warmtepomp vergelijken Veenendaal

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 55% Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €255 per jaar aan energie.

Voor alle huizen

Voor elk huis (provincie Utrecht) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Veenendaal Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product transformeert dit in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter verbruik je geen/minder gas. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een unieke vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €310 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdientijd varieert tussen 7 – 13 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 7 jaar
Water-water €9700 €3900 €13600 10 jaar
Lucht-water €8200 €3900 €12100 13 jaar
Grond-water €11900 €8400 €20300 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Veenendaal?

Het stationeren van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten zich houden aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Veenendaal? In deze gemeente functioneren een groot aantal gecertificeerde installateurs. Deze partijen verzorgen plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of zo’n installateur in en rondom Veenendaal werkzaam is? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een vakbekwame warmtepomp installateur uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Tolbert.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel diverse constructies. Ieder met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4800 tot €20000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Goed om te weten: ook het plaatsen is niet goedkoop. De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. Reken op tarieven vanaf €25000 voor de complete levering en plaatsing. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Veenendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals Solvis) €8850
Water/water (bijv. Climaveneta) €11100
Grond / water (bijvoorbeeld Techneco) €8400
Hybride (Remko) €5700

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Factoren zijn onder andere het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (oud huis, flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Op deze pagina bekijk jij uitleg en ondersteuning over een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Ulicoten). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1100, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10300. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1800. Op een pomp in de grond incasseer je zo €8800. De hoogte van de ISDE subsidie heeft te maken met de toepassing van de warmtepomp. Nu tref je actuele subsidies in Veenendaal bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W 14 E-T 110 €2250
Water/water Carrier 61WG020 met pompen 27 €4500
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 13 (232913) 13,00 €3100

warmtepomp-Veenendaal


Warmtepomp offerte aanvragen Veenendaal

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Veenendaal. Het is lastig om de juiste te kiezen. Vergis je niet: Selecteer niet blind de goedkoopste. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Veenendaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Diverse modellen
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Natuurlijke warmte
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Compacte systemen
Bespaar tot honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Eenvoudige installatie
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
A++ Energielabel
Een groene installatie

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Hoge ISDE subsidie
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Breed toepasbaar
Zeer energiezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Aantrekkelijke subsidies
Verantwoord verbruiken

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Onderhoudsarm
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Combineren met zonnepanelen
Enorme besparing mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Simpele interface
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
De totaaloplossing
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler Veenendaal

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Veenendaal: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Een zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door deze tool gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM geeft +/- een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler verschaft gemiddeld de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Veenendaal schommelt rond de €3000. Dit is met montagekosten. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Goed om te weten: Een zonneboiler werkt samen met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Veenendaal

Als extra – naast de warmtepomp – gaan veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Veenendaal opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. De aanschafprijs schommelt zo tussen de €2250 en €5200. Belangrijk: de offerte is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Met behulp van de website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (bij benadering) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Veenendaal.