InterClima-MTA Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van InterClima-MTA. Een baanbrekende aanpak om je huis te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem werkt op stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 33 tot 66%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel consumenten een InterClima-MTA warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Met behulp van deze website vind je verdere info. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Alto refrigeration.

warmtepomp van InterClima-MTA

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 53 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €365 op jullie energienota.

Voor elk appartement

Voor elk type huis is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de InterClima-MTA warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt de InterClima-MTA warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de HCY 051) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van InterClima-MTA?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de HCY 051? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Allemaal met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp begint rond de €4400 en loopt op tot €21000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de pomp. Maar ook het installeren is complex en dus duur.

Het “budgetsysteem” is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van InterClima-MTA. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Huizen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €13000
Water-water €12000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €10000
Hybride €4500

warmtepomp InterClima-MTA


InterClima-MTA warmtepomp offerte aanvragen

Online de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van InterClima-MTA. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Kies niet vanzelfsprekend voor de goedkoopste leverancier. Check ook zaken als garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Borne kan.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat snel een goedkope InterClima-MTA warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Onder andere de InterClima-MTA HCY 051.