Warmtepomp Tolbert

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Tolbert. Dit is een populaire benadering om een woning te verwarmen. Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 42 tot 65 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer bewoners van Tolbert een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder lees jij daarover meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de SPRSUN plaatsen.

warmtepomp vergelijken Tolbert

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 54% Co2 reductie.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €335 op jullie energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor elk huis (provincie Groningen) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Tolbert Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem genereert zo warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schoner milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit verschilt nogal per type installatie, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 9 t/m 12 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 8 jaar
Water-water €10000 €4100 €14100 10 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 12 jaar
Grond-water €12000 €7900 €19900 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Tolbert?

Het monteren van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Tolbert? In deze regio vind je een hoop vakkundige aanbieders. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de gemeente Leek werkzaam is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via zo’n professionele warmtepomp installateur uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Surhuizum.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel veel verschillende systemen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de €4500 en €21000. Het prijskaartje is te verklaren door de pomp. Goed om te weten: ook het plaatsen is complex en dus duur. De voordeligste variant is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4800, inclusief ketel en installatie. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. Reken op tarieven vanaf €22000 inclusief boren, boiler en installatie. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Tolbert.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Samsung) €13650
Water-water (via bijv. Carrier) €25800
Grond/water (van o.a. Stiebel-Eltron) €8400
Hybride (bij Pico Energy) €7800

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp systeem is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere energieverbruik, het soort huis (oud huis, flat, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Onderstaand lees je info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Terwispel). Onze overheid regelt dit allemaal. Ontvang toelagen vanaf minimaal €2000 oplopend tot €11800. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1700. Bij het laten installeren van een bodem-water installatie incasseer je zo €7700. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van de ketel. In het schema vind je actuele subsidies in Tolbert bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SW160 YHA + ERSE-MEC 110 €2400
Water/water Western Airconditioning FUSIO-WW 11 13 €3100
Grondboring Nilan Geo 6 6,00 €2800

warmtepomp-Tolbert


Warmtepomp offerte aanvragen Tolbert

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Tolbert. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Selecteer nooit gewoon de scherpste offerte. Houd ook rekening met de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Tolbert.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Aantrekkelijke subsidies
Besparen op vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Innovatieve techniek
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Lucht en water mogelijkheden
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Geschikt voor subsidie
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Verwarmen op duurzame manier
Enorme besparing mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Verwarming en warm water
Flinke verlaging CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Hybride of standalone
Uitstekend rendement

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Innovatieve techniek
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Lucht en water mogelijkheden
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Werkt met huidige leidingen
Minder betalen voor gas + stroom

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Werkt met gasketels
Minder schadelijke stoffen

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Geschikt voor subsidie
Bespaar tot honderden euro’s


Zonneboiler Tolbert

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Tolbert: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit systeem gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water op te warmen. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak levert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler verwarmt zo’n de helft van al het warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Tolbert ligt rond de €5000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Tolbert

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Tolbert opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman die alles aansluit. De aanschafprijs schommelt zo tussen de €2500 en €5700. Opletten: het tarief komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebaseerd op de vergelijker kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Tolbert.