Warmtepomp Ulicoten

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Ulicoten. Het is een nieuwe aanpak om je huis te verwarmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product wendt stroom aan om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 31 – 57 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer bewoners van Ulicoten een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder check je hiervoor alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld ACM Kalte Klima installatie.

warmtepomp vergelijken Ulicoten

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 56% CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €350 op jullie energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor elk huis (provincie Noord-Brabant) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Ulicoten Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie genereert zo geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert minder uitstoot van CO2. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt al gauw op €280 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De gemiddelde terugverdienperiode varieert tussen 9 – 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 6 jaar
Water-water €9800 €4400 €14200 12 jaar
Lucht-water €7900 €4400 €12300 12 jaar
Grond-water €12500 €7800 €20300 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Ulicoten?

Het stationeren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Ulicoten? In deze streek werken verscheidene vakkundige installateurs. Zeer goed in installatie en onderhoud. Benieuwd welke installateur in en rondom Baarle-Nassau voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via zo’n bedreven warmtepomp vakman in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Terwispel.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4900 tot plus minus €24000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €23000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Ulicoten.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Sinclair) €5850
Water/water (zoals Climaveneta) €16200
Grond-water (o.a. Techneco) €14100
Hybride (door Remko) €6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp moet ik nu hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de locatie (flat, oud huis, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, vrijstaand) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Voor het gemak zijn er 3 soorten systemen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder vind je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Uitermate handig voor veel huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Twijzelerheide). Onze overheid regelt dit allemaal. De subsidies beginnen rond €1100 oplopend tot €11600. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1900. Bij aanschaf van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8600. De ISDE hulp wordt onderbouwd op basis van de efficiëntie van het systeem. Nu check jij direct actuele subsidies in Ulicoten bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric ZH(R)230Y 250 €3800
Water/water Aermec WRL-H 141 53 €7100
Grondboring Stiebel-Eltron WPC 04 (232926) 5,00 €2800

warmtepomp-Ulicoten


Warmtepomp offerte aanvragen Ulicoten

Op je gemak de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Ulicoten. Het is lastig om de juiste te kiezen. Ons advies: Kies niet eenvoudigweg de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, geef antwoord op de vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Ulicoten.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Hoge ISDE subsidie
Bespaar tot honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Hoog tapwater rendement
Lagere energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Uitgebreide garantie
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Gebruikt hernieuwbare energie
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Korte termijn rendamenten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
De totaaloplossing
Minder betalen voor gas + stroom

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Combineren met zonnepanelen
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Laag energieverbruik
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Verwarming en warm water
Hoge besparingen mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Zuinig systeem
Minder betalen voor gas + stroom

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Eenvoudige bediening
Zeer milieuvriendelijk

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Perfect voor nieuwbouw
Uitstekend rendement


Zonneboiler Ulicoten

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Ulicoten: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit product nuttigt de zon om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt water op. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Voorbeeld: De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor gemiddeld tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Ulicoten begint vanaf €2250. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Ulicoten

Als extra – naast de warmtepomp – gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Ulicoten genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, 1 omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles op de juiste manier aansluit. De initiële investering bedraagt zo’n €4250 en €6600. Let op: de prijs komt met name tot stand door factoren zoals merk en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van onze offerte-tool ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Ulicoten.