Vaillant Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Vaillant. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 32 tot 50%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer gezinnen een Vaillant warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina lees jij daarover meer details. Of lees direct meer over de warmtepomp Hudge.

warmtepomp van Vaillant

Beter voor het milieu

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 57% Co2 reductie.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €395 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor vrijwel elke woning is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Vaillant warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een Vaillant warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de aroTHERM VWL 115/2 A (0010016411)) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie maakt op deze manier bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Vaillant?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld de aroTHERM VWL 115/2 A (0010016411)? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4800 maar kan oplopen tot €23000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Maar ook de installatie kan kostbaar zijn.

De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Vaillant. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Utrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €21000
Water-water €16000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €4000
Hybride €7000

warmtepomp Vaillant


Vaillant warmtepomp offerte aanvragen

Moeiteloos de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Vaillant. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies nooit zomaar de goedkoopste. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Laren is gewoon mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Vaillant warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Vaillant aroTHERM VWL 115/2 A (0010016411).