Hudge Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Hudge. Een baanbrekende aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit product draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 mindert met 39 tot 52%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer woningeigenaren een Hudge warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site lees jij daarover alle informatie! Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Airwell.

warmtepomp van Hudge

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 48% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €385 op de energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor elk type huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Hudge warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een Hudge warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de AVH-09V1DE-II) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Zo’n installatie produceert daarmee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Zo’n koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor perst deze damp samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Hudge?

Overweeg je een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de AVH-09V1DE-II? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4700 tot +/- €23000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in het apparaat. Vergeet niet: ook het installeren is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is flink duurder. De kosten daarvoor zijn zo’n €22000 (inclusief grondboring en installatie). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Hudge. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Hoorn.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €25000
Water-water €12000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €8000
Hybride €5000

warmtepomp Hudge


Hudge warmtepomp offerte aanvragen

A la minute de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Hudge. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit zomaar de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en start met besparen op gas en energie. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Blaricum kan.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope Hudge warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Waaronder de Hudge AVH-09V1DE-II.