Warmtepomp Laren

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Laren. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 39 – 69 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer bewoners van Laren de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina tref je hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Atlantic installateur.

warmtepomp vergelijken Laren

Een groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 59% Co2 terugdringen.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp bespaar jij snel €280 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Laren Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product maakt op deze manier verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Zo’n koudemiddel kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in minder uitstoot van CO2. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €345 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2000 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 7 jaar
Water-water €10000 €3900 €13900 11 jaar
Lucht-water €7800 €3900 €11700 12 jaar
Grond-water €11800 €8000 €19800 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Laren?

Het inrichten van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Laren? In deze regio werken diverse gecertificeerde organisaties. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Geïnteresseerd welke installateur in de gemeente Lochem bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via de gecertificeerde warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Kolhorn.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4000 en loopt op tot €23000. De hoge prijs wordt deels bepaald door de machine zelf. Maar ook de vergoeding voor de installateur is niet goedkoop. Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Al te bestellen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €21000 voor de complete levering en plaatsing. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Laren.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. Galletti) €13800
Water-water (o.a. Techneco) €8400
Grond/water (via bijv. Enerso) €26100
Hybride (van Enerso) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere energieverbruik, type woning (2 onder 1 kap, rijtjeshuis, flat, oud huis, vrijstaand) het aantal mensen dat in het huis woont, en zeker ook jullie budget. Meestal zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder lees je details die jou helpen bij het kiezen voor een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke gemeente doet hieraan mee (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Laag-Keppel). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1100 en kunnen toenemen tot €10700. In het geval van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2200. Met een bodem-water installatie incasseer je zo €7000. De hoogte van de ISDE subsidie gaat hand in hand met de “groene score” van de pomp. Nu vind je voorbeelden van subsidies in Laren bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)3V 50 €1800
Water/water Itho Daalderop WPU 75I (545-0470) 8 €2800
Grondboring Ecensy SBW 60 6,00 €2800

warmtepomp-Laren


Warmtepomp offerte aanvragen Laren

Direct de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Laren. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies nooit standaard de goedkoopste. Bekijk ook de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Laren.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Simpele interface
Bespaar honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Hoge subsidies mogelijk
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Eenvoudige bediening
Uitstekend rendement

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Slimme thermostaat
Erg zuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Eenvoudige installatie
Een groene installatie

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Ook in de winter werkzaam
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Uitgebreide garantie
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Perfect voor nieuwbouw
Minder betalen voor gas + stroom

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Slimme thermostaat
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Gemakkelijk te plaatsen
Vermindert broeikasgassen

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Gemakkelijk te plaatsen
Zeer energiezuinig


Zonneboiler Laren

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Laren: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit systeem gebruikt zonlicht om water op te warmen. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water op te warmen. Door deze tool kan je heel wat energie besparen. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft ruwweg ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Laren schommelt rond de €5250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Laren

In combinatie met een warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Laren opwekken. Dit vergt niet veel. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. De prijs bedraagt zo’n €2250 en €6700. Belangrijk: de aanschafprijs is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Laren.