Warmtepomp Utrecht

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Utrecht. Een innovatieve aanpak om een woning te verwarmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 49 tot 58%. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel bewoners van Utrecht een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website lees jij daarover de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de ARGO installatie.

warmtepomp vergelijken Utrecht

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 42% CO2 beperking.

Een lagere energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €270 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Utrecht) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Utrecht Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat gebruikt dit voor hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Dit koudemiddel gaat snel aan de kook, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor minder uitstoot van CO2. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De besparing op jouw energienota ligt al gauw op €300 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode varieert tussen 8 t/m 14 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1800 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 7 jaar
Water-water €9600 €4300 €13900 11 jaar
Lucht-water €8000 €4300 €12300 12 jaar
Grond-water €11800 €7800 €19600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Utrecht?

Het installeren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten voldoen aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Utrecht? In deze buurt werken meerdere geroutineerde organisaties. Vaak erg toegespitst op installatie en onderhoud. Weten welke installateur in de streek Utrecht actief is? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van zo’n gekwalificeerde warmtepomp installateur uit de direct omgeving. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Tiendeveen.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Elk met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4300 tot €24000. Deze hoge prijs zit deels in de pomp. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Utrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Sinclair) €3300
Water / water (van o.a. Climaveneta) €8700
Grond/water (via bijv. Techneco) €8400
Hybride (bij Remko) €6900

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan energieverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis, jaren 30 woning, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en levert water voor douchen en afwas. Uitsluitend voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Je CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Uddel). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Er is al een subsidie vanaf €1000, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9000. Bij aanschaf van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1900. Bij plaatsing van een bodem-water installatie is dit al gauw €8700. De ISDE hulp hangt af van de energiezuinigheid van het systeem. Hierna vind je hedendaagse subsidies in Utrecht bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Heavy Industries FDC100VSX + vloerverwarmingskit 120 €2500
Water/water Alpha Innotec WWC 130H/X 13 €3100
Grondboring Stiebel-Eltron WPC 13 (232930) 13,00 €3100

warmtepomp-Utrecht


Warmtepomp offerte aanvragen Utrecht

Moeiteloos leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Utrecht. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies niet blind de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van regionale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Utrecht.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Perfect voor nieuwbouw
Zeer milieuvriendelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Simpele interface
Eigen bespaarassistent

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Voor elk afgiftesysteem
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
A++ Energielabel
Minder betalen voor gas + stroom

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Vele jaren ervaring
Reductie van Co2 uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
O.a. mechanische ventilatie
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Zuinig systeem
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Verwarmen op duurzame manier
Zeer energiezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Hoge ISDE subsidie
Zeer duurzame oplossing

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Eenvoudige installatie
Zeer energiezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Een natuurlijke keuze
Bespaar honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Diverse modellen
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Utrecht

Een extra systeem voor energiebesparing in Utrecht: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit artikel gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? 1 m2 aan dakoppervlak verschaft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler zorgt voor over het algemeen 50% – 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Utrecht ligt rond de €2000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Goed om te weten: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een hulpverwarmingsketel om de watertemperatuur op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Utrecht

In aanvulling op een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Utrecht opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering schommelt zo tussen de €2500 en €5100. Belangrijk: het tarief wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op deze website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Utrecht.