ARGO Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van ARGO. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem regelt de verwarming in je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een milieuvriendelijk alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 48 tot 66 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten veel bewoners een ARGO warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Met behulp van deze website check je hiervoor stappenplannen. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Sirac.

warmtepomp van ARGO

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 58 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €285 op jullie energienota.

Voor alle ruimtes

Voor ieder type woning is er een passend systeem.

Werking en kosten van de ARGO warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de ARGO warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de AEI1G110EMX + Emix) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem gebruikt dit voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van ARGO?

Overweeg je een warmtepomp? Bijvoorbeeld de AEI1G110EMX + Emix? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4400 tot €25000. Deze hoge prijs is te verklaren door de techniek. Echter, ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van ARGO. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Arnhem.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €19000
Water-water €13000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €14000
Hybride €3000

warmtepomp ARGO


ARGO warmtepomp offerte aanvragen

Online het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse energiebesparende producten van ARGO. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Selecteer niet domweg voor het voordeligste bedrijf. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Schiedam is gewoon mogelijk.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat de goedkope ARGO warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Bijvoorbeeld de ARGO AEI1G110EMX + Emix.