Warmtepomp Uddel

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Uddel. Dit is een populaire benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas mindert met 30 tot 66%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer consumenten in Uddel zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Masser plaatsen.

warmtepomp vergelijken Uddel

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 45% CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €410 op jullie energienota.

Voor elke ruimte

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Uddel Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De machine genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan minder uitstoot van CO2. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De besparing op jouw energienota ligt vaak rond de €395 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd varieert tussen 6 – 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 6 jaar
Water-water €10300 €3900 €14200 12 jaar
Lucht-water €7800 €3900 €11700 14 jaar
Grond-water €12200 €8000 €20200 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Uddel?

Het installeren van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Uddel? In deze streek handelen diverse kundige vakmensen. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Geïnteresseerd welke installateur in de gemeente Apeldoorn bij jou kan komen? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte via de geroutineerde warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Ter Idzard.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Ieder met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4500 tot ongeveer €24000. De hoogte van de investering komt tot stand door de machine zelf. Maar ook het plaatsen kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Uddel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Samsung) €5700
Water / water (bijvoorbeeld Climaveneta) €23400
Grond-water (o.a. Stiebel-Eltron) €12000
Hybride (Remko) €4950

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, grootte van je woning (flat, vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw, oud huis) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Bijgaand ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Tollebeek). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1200, maar lopen op tot €10200. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €2100. In het geval van een bodem-water installatie heb je recht op meer, tot wel €7800. De hoogte van de ISDE subsidie wordt onderbouwd op basis van de milieuvriendelijkheid van de pomp. In het schema bekijk je geldende subsidies in Uddel bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-W85 VHA + EHPX-VM2C 80 €2100
Water/water YORK YMWA-HP 0040 48 €6600
Grondboring Pico Energy Ruraleco WPS412 (G/W) 11,00 €2900

warmtepomp-Uddel


Warmtepomp offerte aanvragen Uddel

Online de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Uddel. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Kies nooit doodleuk voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als garantieregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Uddel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Innovatief en energeizuinig
Zeer duurzame oplossing

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
A++ Energielabel
Minder schadelijke stoffen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Hybride of standalone
Hoge besparingen mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Aantrekkelijke subsidies
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Een natuurlijke keuze
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Slimme thermostaat
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Verwarming en warm water
Een bewuste keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Veelzijdig gebruik
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Eenvoudig te installeren
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Voor elk afgiftesysteem
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Gemakkelijk te plaatsen
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Altijd vermogen beschikbaar
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Uddel

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Uddel: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM geeft +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt om en nabij de om en nabij 50% van het bad- en douchewater. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Uddel bedraagt zo’n €5000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met een hulpverwarmingsketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Uddel

In combinatie met een warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Uddel opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die de montage regelt. De gemiddelde prijs bedraagt ergens tussen de €3000 en €5200. Let op: de kostprijs komt met name tot stand door aspecten als merken en het vermogen van de zonnecellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Op basis van warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Uddel.