Warmtepomp Tiendeveen

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Tiendeveen. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen en koelen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 reduceert met 43 – 69%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de subsidieslaten steeds meer woningeigenaren in Tiendeveen de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder lees jij daarover stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Pico Energy plaatsen.

warmtepomp vergelijken Tiendeveen

Een groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 60% Co2 terugdringen.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €290 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Tiendeveen Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Deze installatie zet dit om warm water voor verwarming en warm tapwater. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op energie bedraagt gemiddeld al snel €375 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode ligt tussen de 8 – 12 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2100 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 7 jaar
Water-water €9700 €4500 €14200 12 jaar
Lucht-water €8100 €4500 €12600 13 jaar
Grond-water €11800 €8100 €19900 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Tiendeveen?

Het positioneren van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Tiendeveen? In deze plaats functioneren verscheidene competente aanbieders. Vaak erg toegespitst op de installatie en service voor WTW systemen. Weten of er een installateur in de regio Hoogeveen aan huis langskomt? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van deze capabele warmtepomp vakman in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Stolwijk.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 en €20000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Let op: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Reken op tarieven vanaf €25000 voor de complete levering en plaatsing. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Tiendeveen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Robur) €13800
Water-water (via bijv. Carrier) €15000
Grond/water (via bijv. Sirac) €8400
Hybride (door PHNIX) €7050

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (flat, 2 onder 1 kap, oud huis, vrijstaand, rijtjeshuis) aantal personen in het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. In grote lijnen onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Zorgt voor warmte in huis. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Uitermate handig voor veel huizen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Ter Idzard). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1000 en kunnen toenemen tot €10700. Met een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1500. Bij plaatsing van een pomp in de grond heb je recht op meer, tot wel €9000. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van het product. Hierna bekijk je actuele subsidies in Tiendeveen bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SHW80 VHA + EHST20C-VM2C 90 €2200
Water/water Western Airconditioning CORE 18 24 €4200
Grondboring NIBE F1245-10 (PC) 12,00 €3000

warmtepomp-Tiendeveen


Warmtepomp offerte aanvragen Tiendeveen

Direct de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Tiendeveen. Het is lastig om de juiste te kiezen. Ons advies: Kies niet lukraak de meest voordelige aanbieder. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Tiendeveen.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Compacte systemen
Enorme besparing mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Voor elk afgiftesysteem
Lagere energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Simpele interface
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Persoonlijke ondersteuning
Uitstekend rendement

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Werkt met gasketels
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Slimme thermostaat
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Werkt met gasketels
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Hoge ISDE subsidie
Minder betalen voor gas + stroom

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Lucht en water mogelijkheden
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Compacte systemen
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Hulp en advies
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Goede garantie
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Tiendeveen

Een andere optie om energie te besparen in Tiendeveen: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit systeem gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Voorbeeld: 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan honderd m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor over het algemeen tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (een warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Tiendeveen is nu om en nabij de €4000. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om water voldoende warm te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Tiendeveen

Naast een warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Tiendeveen genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, één omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De aanschafprijs ligt tussen de €4000 en €4900. Let op: de prijs wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Door gebruik van de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Tiendeveen.