Warmtepomp Twijzelerheide

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Twijzelerheide. Een baanbrekende aanpak om een woning te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 46 tot 65%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal huishoudens in Twijzelerheide een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze pagina check je hiervoor stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Weider plaatsen.

warmtepomp vergelijken Twijzelerheide

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 56% Co2 terugdringen.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €420 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor elk huis (provincie Friesland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Twijzelerheide Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schoner milieu. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €285 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 – 12 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2000 €5900 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 7 jaar
Water-water €11000 €4000 €15000 11 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 12 jaar
Grond-water €12300 €8000 €20300 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Twijzelerheide?

Het positioneren van een warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Twijzelerheide? In deze buurt vind je diverse bekwame organisaties. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Benieuwd of zo’n installateur in de streek Achtkarspelen bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en je krijgt een offerte van deze vakkundige warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Tegelen.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Ieder met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp begint rond de €4500 – €23000. Deze hoge prijs zit deels in de apparatuur. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze heb je al vanaf €4600, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Twijzelerheide.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Samsung) €7200
Water-water (o.a. CIAT) €8700
Grond/water (van o.a. Stiebel-Eltron) €9300
Hybride (bij Remeha) €16500

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Onder andere energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, 2 onder 1 kap, vrijstaand, oud huis, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder ontvang jij hulp bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Je CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Uitermate handig voor veel huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Tjalhuizum). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1900 en kunnen toenemen tot €9000. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1200. Wanneer we spreken van een grond/water systeem is dit al gauw €8400. De ISDE toelage hangt af van de zuinigheid van de installatie. Hierna vergelijk jij toepasbare subsidies in Twijzelerheide bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SW75 VHA + EHSC-VM2C 90 €2200
Water/water Western Airconditioning MU ECHOS A HP 8 11 €2900
Grondboring Pico Energy NDB S20EuC 20,00 €3800

warmtepomp-Twijzelerheide


Warmtepomp offerte aanvragen Twijzelerheide

Op je gemak de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Twijzelerheide. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies niet gewoon de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een prijsvoorstel van regionale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Twijzelerheide.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Innovatieve techniek
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Combineren met vloerverwarming
Zeer milieuvriendelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Diverse modellen
Reductie van Co2 uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Lucht en water mogelijkheden
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Breed toepasbaar
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Onderhoudsarm
Bespaar tot honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Ook in de winter werkzaam
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op lange termijn voordelig

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Simpele interface
Besparen op vaste lasten

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Diverse modellen
Eigen bespaarassistent


Zonneboiler Twijzelerheide

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Twijzelerheide: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit systeem gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Zo’n zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Met deze installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dit kan? 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor ruwweg ongeveer 50 procent van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren op de woning (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Twijzelerheide begint vanaf €3500. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Twijzelerheide

Naast een warmtepomp kiezen steeds meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Twijzelerheide genereren. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die de montage regelt. Het prijskaartje bedraagt ergens tussen de €3500 en €4800. Vergeet niet: de aanschafprijs heeft alles te maken met de hoeveelheid zonnecellen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Via de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je (ongeveer) weet wat het huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Twijzelerheide.