ACM Kalte Klima Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van ACM Kalte Klima. Een baanbrekende benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Het systeem wendt stroom aan om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot reduceert met 30 – 67 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal gezinnen een ACM Kalte Klima warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website bekijk jij alle informatie! Of lees direct meer over de warmtepomp Remeha.

warmtepomp van ACM Kalte Klima

Beter voor het milieu

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 51 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €350 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning is een goede installatie.

Werking en kosten van de ACM Kalte Klima warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een ACM Kalte Klima warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de SCAEY-P101HEP1) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van ACM Kalte Klima?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld het type SCAEY-P101HEP1? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel diverse constructies. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 – €20000. De totaalprijs wordt deels bepaald door de apparatuur. Vergeet niet: ook het installeren is complex en dus duur.

De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. De prijs: ga uit van +/- €25000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van ACM Kalte Klima. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Aalsmeer.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €15000
Water-water €12000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €11000
Hybride €4000

warmtepomp ACM Kalte Klima


ACM Kalte Klima warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere energiebesparende producten van ACM Kalte Klima. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Selecteer nooit klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, geef antwoord op de vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Renkum kan!


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Neem alle projecten door en en laat de goedkope ACM Kalte Klima warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de ACM Kalte Klima SCAEY-P101HEP1.