Warmtepomp Terwispel

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Terwispel. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit product werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 33 tot 62%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer bewoners van Terwispel zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder ontdek je meer details. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Mitsubishi Heavy Industries plaatsen.

warmtepomp vergelijken Terwispel

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 60 procent Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €255 op de energienota.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Terwispel Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie gebruikt die warmte voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De besparing op jouw energienota is ongeveer €300 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 9 – 13 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2100 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 7 jaar
Water-water €9500 €4600 €14100 12 jaar
Lucht-water €8000 €4600 €12600 14 jaar
Grond-water €12500 €8100 €20600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Terwispel?

Het aanbrengen van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Terwispel? In deze streek werken een hoop kundige organisaties. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig of er een installateur in de regio Opsterland werkzaam is? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van deze erkende warmtepomp expert uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Stellendam.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp start vanaf €4900 tot +/- €23000. De totaalprijs komt tot stand door het apparaat. Echter, ook het installeren is een dure aangelegenheid. Het instapmodel is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €24000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Terwispel.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Remko) €5400
Water-water (o.a. Carrier) €17400
Grond/water (van o.a. Pico Energy) €11100
Hybride (van PHNIX) €3300

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp-type moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, de woning eigenschappen (rijtjeshuis, vrijstaand, jaren 30 woning, oud huis, flat) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. Globaal zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand bekijk jij info die je helpt bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en biedt warm water in de keuken en badkamer. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Tegelen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1500, maar lopen op tot €9400. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1100. Bij het laten installeren van een geothermische variant heb je recht op meer, tot wel €7300. Hoeveel ISDE subsidie je krijg heeft te maken met de “groene score” van de pomp. Hierna bekijk je geldende subsidies in Terwispel bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SHW140 YHA + ERSD-VM2C 150 €2800
Water/water Weishaupt/Monarch WWP W 45 ID 46 €6400
Grondboring NIBE F1145-15 18,00 €3600

warmtepomp-Terwispel


Warmtepomp offerte aanvragen Terwispel

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Terwispel. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Ons advies: Selecteer niet vanzelfsprekend voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Terwispel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Meerdere producten
Bespaar energie en CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Subsidie is mogelijk
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Meerdere producten
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Gebruikt hernieuwbare energie
Toekomstbestendig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Zuinig systeem
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Eenvoudige bediening
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Perfect voor nieuwbouw
Zeer enerziezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Compatibel met HR-ketel
Korte termijn rendamenten

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Hoog tapwater rendement
Verminding schadelijke

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Hoge subsidies mogelijk
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Slimme thermostaat
Een bewuste keuze

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Compatibel met HR-ketel
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Terwispel

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Terwispel: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit type installatie gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 staat gelijk aan 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt grof gezegd nagenoeg de helft van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Terwispel is nu om en nabij de €3250. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Terwispel

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Terwispel genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf om alles aan te sluiten. De investering ligt in de range tussen €3000 en €4600. Niet vergeten: het prijskaartje is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via de website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Terwispel.