Masser Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Masser. Het is een nieuwe aanpak om je huis te verwarmen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 42 tot 50 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten veel consumenten een Masser warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze website lees jij daarover de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Meeting.

warmtepomp van Masser

Een Groen alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 42 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €285 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor ieder type woning kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Masser warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een Masser warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de EE17 (SPOG17)) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Masser?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld het model EE17 (SPOG17)? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Allemaal met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp begint rond de €4800 maar kan oplopen tot €21000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de apparatuur. Echter, ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur.

Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4700, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €21000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Masser. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Woerden.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €22000
Water-water €24000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €12000
Hybride €4500

warmtepomp Masser


Masser warmtepomp offerte aanvragen

A la minute het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Masser. Waar vindt jij de beste prijzen? Tip: Selecteer niet doodleuk de laagste prijs. Check ook zaken als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Nijkerk kan.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Masser warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van warmtepompen. Bijvoorbeeld de Masser EE17 (SPOG17).