Warmtepomp Tollebeek

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Tollebeek. Dit is een populaire aanpak om een woning te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Deze installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 35 – 57 procent. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer consumenten in Tollebeek een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website bekijk jij alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Techneco plaatsen.

warmtepomp vergelijken Tollebeek

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 45 procent Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Via een warmtepomp bespaar jij snel €425 op de energierekening.

Voor elke ruimte

Voor elk huis (provincie Flevoland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Tollebeek Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem gebruikt die warmte voor verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, plus de toepassing. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €315 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Daarom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De hedendaagse terugverdienperiode bedraagt tussen de 6 – 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 8 jaar
Water-water €10000 €4400 €14400 12 jaar
Lucht-water €8300 €4400 €12700 14 jaar
Grond-water €12000 €8200 €20200 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Tollebeek?

Het installeren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten werken conform allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Tollebeek? In deze omgeving functioneren verscheidene bedreven vakmannen. Allen met expertise op het gebied van het plaatsen en onderhouden van de ketel. Benieuwd of er een installateur in en rondom Noordoostpolder bij jou kan komen? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via deze competente warmtepomp expert uit de direct omgeving. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Swalmen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans diverse constructies. Elk systeem met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4100 tot ongeveer €25000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met de techniek. Onderschat het niet, ook het installeren is prijzig. Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. Dit kost al gauw €24000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Tollebeek.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Samsung) €8250
Water-water (via bijv. Carrier) €29400
Grond/water (via bijv. Stiebel-Eltron) €9300
Hybride (via o.a. Pico Energy) €6000

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de locatie (flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, rijtjeshuis, oud huis) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak hebben we het over 3 type pompen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je hulp bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Flevoland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. Ook voor wat oudere woningen dus.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Teuge). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €2000, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11000. Wanneer we spreken van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1400. Bij het laten installeren van een geothermische variant loopt dit op tot €8500. De ISDE toelage heeft te maken met de doelmatigheid van de pomp. Nu vind je actuele subsidies in Tollebeek bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SW160 YKA + ERSC-VM2C 140 €2700
Water/water Western Airconditioning FUSIO-WW 5 6 €2800
Grondboring NRGTEQ TNG30 (G/W) 30,00 €4800

warmtepomp-Tollebeek


Warmtepomp offerte aanvragen Tollebeek

Meteen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Tollebeek. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Selecteer nooit lukraak de scherpste offerte. Neem in je overweging ook zaken mee als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een prijsvoorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Tollebeek.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Innovatieve technologie
Erg zuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Innovatief en energeizuinig
Op lange termijn voordelig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Innovatieve techniek
Vermindert broeikasgassen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Eenvoudig te installeren
Eigen bespaarassistent

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Aantrekkelijke terugverdientijd
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Innovatief en energeizuinig
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
De totaaloplossing
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Compacte systemen
Bespaar honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Combineren met vloerverwarming
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Eenvoudige installatie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Meerdere producten
Vermindert broeikasgassen

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Onderhoudsarm
Reduceer energielasten


Zonneboiler Tollebeek

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Tollebeek: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit product gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op zonlicht om water op te warmen. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor bij benadering om en nabij 50% van het bad- en douchewater. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Tollebeek bedraagt momenteel ongeveer €4250. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Tollebeek

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Tollebeek opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. De investering bedraagt zo’n €4250 en €4800. Let wel: het tarief wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via het formulier kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Tollebeek.