Warmtepomp Ter Idzard

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Ter Idzard. Een vernieuwende aanpak om je huis te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit systeem maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 43 – 58 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer gezinnen in Ter Idzard een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl tref je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de InterClima-MTA plaatsen.

warmtepomp vergelijken Ter Idzard

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 57 procent Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €370 per jaar aan energie.

Voor alle appartementen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Friesland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Ter Idzard Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie zet dit om geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota ligt vaak rond de €375 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 4 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2300 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 7 jaar
Water-water €9600 €4100 €13700 12 jaar
Lucht-water €7900 €4100 €12000 12 jaar
Grond-water €12200 €8300 €20500 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Ter Idzard?

Het positioneren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Ter Idzard? In deze buurt handelen een groot aantal vakkundige installateurs. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Ontdekken of er een installateur in en rondom Weststellingwerf actief is? Vul dan snel je gegevens in en je krijgt een offerte van de bekwame warmtepomp aanbieder uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Startenhuizen.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Ieder met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint rond de €4900 maar kan oplopen tot €22000. De hoogte van de investering zit deels in de apparatuur. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. Kosten: reken op ongeveer €20000 (inclusief grondboring en installatie). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Ter Idzard.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Remko) €7050
Water-water (via bijv. Alpha Innotec) €8400
Grond/water (via bijv. NRGTEQ) €8400
Hybride (door Panasonic) €6600

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp installatie past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, oud huis, jaren 30 woning, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Swalmen). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1200 oplopend tot €10400. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1800. In het geval van een grond/water systeem loopt dit op tot €7600. De hoogte van de ISDE subsidie heeft te maken met de functionaliteit van de warmtepomp. In de tabel vind je voorbeelden van subsidies in Ter Idzard bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-HW112 YHA + EHPX-VM2C 110 €2400
Water/water Weider 2SW150egw 31 €4900
Grondboring Mastertherm AQ22I 7,00 €2800

warmtepomp-Ter Idzard


Warmtepomp offerte aanvragen Ter Idzard

Probleemloos de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Ter Idzard. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies niet lukraak voor het voordeligste bedrijf. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Ter Idzard.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Geschikt voor Nederlands klimaat
Een groene keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Altijd vermogen beschikbaar
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Ook in de winter werkzaam
Bespaar honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Combineren met vloerverwarming
Verlaag je vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Compacte systemen
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Combineren met zonnepanelen
Efficiënt systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Simpele interface
Zeer energiezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
A++ Energielabel
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Aantrekkelijke subsidies
Zeer enerziezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Natuurlijke warmte
Zeer milieuvriendelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Verwarmen op duurzame manier
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Innovatieve technologie
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Ter Idzard

Op een andere manier energie besparen in Ter Idzard: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Deze installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? Een zonne-boiler van 1 m2 voorziet in +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert ruwweg tot 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Ter Idzard bedraagt zo’n €3000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om water voldoende warm te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Ter Idzard

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Ter Idzard genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De prijs schommelt zo tussen de €4000 en €7000. Let op: het prijsvoorstel wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Middels de vergelijker kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat jij een indicatie hebt wat jouw huidige verbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Ter Idzard.