Warmtepomp Swalmen

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Swalmen. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 32 – 53%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten veel consumenten in Swalmen een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website check je hiervoor hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Eneco plaatsen.

warmtepomp vergelijken Swalmen

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 48% CO2 beperking.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €380 op de energienota.

Voor elke ruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Swalmen Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product zet dit om bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter verbruik je geen/minder gas. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op energie ligt vaak rond de €305 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdientijd varieert tussen 7 en 14 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 7 jaar
Water-water €11000 €4600 €15600 10 jaar
Lucht-water €8400 €4600 €13000 13 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Swalmen?

Het stationeren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te maken met nationale regelgeving en verplichte eisen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Swalmen? In deze buurt vind je verscheidene capabele vakmannen. Allemaal gespecialiseerd in installatie en onderhoud. Belangstelling in of er een installateur in de gemeente Roermond bij jou kan komen? Vul alle velden van het formulier in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de professionele warmtepomp vakman uit de direct omgeving. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Spanbroek.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Ieder met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4400 tot ongeveer €23000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Maar ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Swalmen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Remko) €3300
Water-water (o.a. Western Airconditioning) €21300
Grond/water (via bijv. NIBE) €9000
Hybride (via bijv. Panasonic) €6600

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk aan de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, rijtjeshuis, jaren 30 woning) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Meestal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Onderstaand vind je hulp bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Stevensweert). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Je hebt al bijdragen vanaf €1000 oplopend tot €10400. Bij aanschaf van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1200. Met een systeem met grondboring is dit al gauw €8100. De ISDE toelage wordt gegrond op de toepassing van de ketel. In het schema vergelijk jij actuele subsidies in Swalmen bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Metro Therm HK200s + L6 Split 50 €1800
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5012.5 Ai NC (W/W) 11 €2900
Grondboring IDM TERRA SW 50 Max H; 810371 53,00 €7100

warmtepomp-Swalmen


Warmtepomp offerte aanvragen Swalmen

Online leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Swalmen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Selecteer nooit doodleuk de goedkoopste. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van installateurs in de buurt.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Swalmen.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Werkt met huidige leidingen
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Hybride of All-electric
Schoon & veilig systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Combineren met vloerverwarming
Korte termijn rendamenten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Veelzijdig gebruik
Bespaar tot honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Innovatief en energeizuinig
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Goede garantie
Bespaar honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
De totaaloplossing
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Innovatief en energeizuinig
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Laag energieverbruik
Een groene keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Aantrekkelijke terugverdientijd
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Diverse modellen
Bespaar honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Onderhoudsarm
Ook gunstig voor de portemonnee


Zonneboiler Swalmen

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Swalmen: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft gemiddeld tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Swalmen begint vanaf €4750. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: De zonneboiler coöperereert met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Swalmen

Als extra – naast de warmtepomp – gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Swalmen genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €2250 en €5900. Vergeet niet: de aanschafprijs heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en het vermogen van de zonnecellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Met behulp van warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Swalmen.