Warmtepomp Teuge

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Teuge. Een innovatieve benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product zorgt voor verwarming van de woning en eventueel voor warm water. Dit apparaat gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 44 tot 59%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Teuge een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina ontdek je alle informatie! Of lees direct meer over de Nilan plaatsen.

warmtepomp vergelijken Teuge

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 54% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €255 op de energierekening.

Voor elk woonhuis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Teuge Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit systeem genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor een verminderd broeikaseffect. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en het concrete gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie loopt al vlug op tot €310 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De huidige terugverdienperiode varieert tussen 9 t/m 13 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2400 €6500 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €9700 €4000 €13700 10 jaar
Lucht-water €8100 €4000 €12100 12 jaar
Grond-water €12500 €8400 €20900 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Teuge?

Het installeren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Teuge? In deze streek handelen diverse vakbekwame vakmannen. Zeer goed in installatie en onderhoud. Geïnteresseerd welke installateur in de streek Voorst werkzaam is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de erkende warmtepomp vakman uit de streek. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Stevensweert.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4800 en loopt op tot €21000. De kostprijs wordt deels bepaald door het product zelf. Let op: ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Al te bestellen vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €23000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Teuge.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Remko) €5400
Water-water (o.a. Carrier) €23100
Grond-water (o.a. Pico Energy) €8700
Hybride (bij PHNIX) €3300

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk aan het actuele stroom + gasverbruik, type woning (vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop lees je details die jou helpen bij het kiezen voor een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Uitsluitend voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Je CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Perfect voor bestaande bouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Ter Aar). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1000, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9600. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. In het geval van een bodem-water installatie loopt dit op tot €7500. De ISDE toelage gaat hand in hand met de efficiëntie van de pomp. Hierna ontdek je populaire subsidies in Teuge bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SHW230 YKA + EHSE-MEC 250 €3800
Water/water Western Airconditioning CORE 10M 13 €3100
Grondboring NIBE F1145-6 (PC) 7,00 €2800

warmtepomp-Teuge


Warmtepomp offerte aanvragen Teuge

A la minute de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Teuge. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies nooit vanzelfsprekend de laagste prijs. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Teuge.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Onderhoudsarm
Bespaar energie en CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Hybride of All-electric
Een lagere energienota

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Innovatieve techniek
Reductie van Co2 uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Hulp en advies
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Lucht en water mogelijkheden
Bespaar tot honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Perfect voor nieuwbouw
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Innovatieve technologie
Verlaag je vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Combineren met vloerverwarming
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Lucht en water mogelijkheden
Lagere energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Aantrekkelijke terugverdientijd
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Hybride of All-electric
Goed voor later

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Verwarmen op duurzame manier
Een groene keuze


Zonneboiler Teuge

Een andere optie om energie te besparen in Teuge: de zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Zo’n zonneboiler gebruikt zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert bij benadering nagenoeg de helft van al het warme water. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Teuge bedraagt zo’n €2250. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om water tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Teuge

In aanvulling op een warmtepomp gaan veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Teuge genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman die het installeert. De investering ligt in de range tussen €4250 en €4500. Learning: het prijsvoorstel is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebruikmakend van de website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Teuge.