Warmtepomp Surhuizum

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Surhuizum. Dit is een populaire benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 40 tot 69 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal bewoners van Surhuizum een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website tref je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de ELCO plaatsen.

warmtepomp vergelijken Surhuizum

Duurzaam systeem

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 51 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €425 op de energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor elk type huis (provincie Friesland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Surhuizum Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem gebruikt dit voor verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €330 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdientijd ligt tussen de 8 t/m 11 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 7 jaar
Water-water €11000 €4300 €15300 12 jaar
Lucht-water €8400 €4300 €12700 14 jaar
Grond-water €12000 €8200 €20200 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Surhuizum?

Het installeren van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs hebben te dealen met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Surhuizum? In deze plaats vind je meerdere gekwalificeerde vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of er een installateur in de gemeente Achtkarspelen actief is? Vul alle velden van het formulier in en krijg binnen korte termijn een offerte van een ervaren warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Sondel.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig allerlei oplossingen. Elke installatie met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4200 tot ongeveer €25000. De hoge prijs komt tot stand door de techniek. Maar ook het plaatsen is complex en dus duur. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is aannemelijk prijziger. De prijs: ga uit van +/- €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Surhuizum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. Remko) €5700
Water-water (via bijv. Western Airconditioning) €8400
Grond-water (bijv. NIBE) €9000
Hybride (door Panasonic) €7500

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (vrijstaand, flat, nieuwbouw, oud huis, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Globaal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop tref jij een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Stellendam). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Er is al een subsidie vanaf €1000 oplopend tot €12000. In het geval van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. Op een pomp in de grond is dit al gauw €7900. De ISDE hulp gaat hand in hand met de energiezuinigheid van de installatie. Nu check jij direct voorbeelden van subsidies in Surhuizum bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Meeting MD50 150 €2650
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5010 Ai NC (W/W) 9 €2800
Grondboring IDM TERRA SW 28 H; 810352 27,00 €4500

warmtepomp-Surhuizum


Warmtepomp offerte aanvragen Surhuizum

Meteen de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Surhuizum. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Selecteer nooit standaard voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Surhuizum.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Eenvoudige bediening
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Ook in de winter werkzaam
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Uitgebreide garantie
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Gebruikt hernieuwbare energie
Een lagere energienota

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Natuurlijke warmte
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Geschikt voor Nederlands klimaat
Minder betalen voor gas + stroom

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Geschikt voor subsidie
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Hoog tapwater rendement
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Hulp en advies
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Onderhoudsarm
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Vele jaren ervaring
Bespaar tot honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Combineren met vloerverwarming
Een bewuste keuze


Zonneboiler Surhuizum

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Surhuizum: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze tool gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt water op. Door deze tool kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte is gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert vaak tot 70% van het benodigde warme water. Dit product bestaat uit: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Surhuizum bedraagt momenteel ongeveer €3500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Surhuizum

Naast een warmtepomp gaan veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Surhuizum opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles op de juiste manier aansluit. De investering bedraagt zo’n €3000 en €5100. Niet vergeten: de kostprijs wordt gedreven door het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Met behulp van deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (ongeveer) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Surhuizum.