Pico Energy Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Pico Energy. Een innovatieve manier om je huis te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 45 tot 59 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten veel woningeigenaren een Pico Energy warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website lees jij daarover hulp en advies. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp DPA.

warmtepomp van Pico Energy

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 45% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €325 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonhuizen

Voor vrijwel elke woning kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Pico Energy warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Pico Energy warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de NDA Nano L06EuC-n) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Pico Energy?

Overweeg je een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de NDA Nano L06EuC-n? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel diverse constructies. Ieder met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €5000 – €21000. De kostprijs zit deels in de techniek. Echter, ook de installatie is prijzig.

De voordeligste variant is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Pico Energy. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Oisterwijk.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water€20000
Water-water€22000
Lucht-lucht€5000
Lucht-water€6000
Hybride€6000

warmtepomp Pico Energy


Pico Energy warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je bekijk snel alle energiebesparende installaties van Pico Energy. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies nooit klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Het is ook belangrijk te kijken naar de service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Ermelo is mogeiljk.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope Pico Energy warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Bijvoorbeeld de Pico Energy NDA Nano L06EuC-n.