Warmtepomp Stolwijk

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Stolwijk. Dit is een populaire wijze om een woning te verwarmen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en ook voor opgewarmd water. Dit product gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot daalt al snel met 36 tot 53%. Ook het energietarief neemt af. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel consumenten in Stolwijk een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze pagina tref je hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld CIAT plaatsen.

warmtepomp vergelijken Stolwijk

Duurzame oplossing

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 42% CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €405 op jullie energienota.

Voor elke ruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Stolwijk Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem genereert hiermee warm water voor verwarming en warm tapwater. De installatie draait op stroom. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze unieke vloeistof gaat snel aan de kook, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing is plus minus €280 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je wel eerst zelf investeren. De hedendaagse terugverdientijd ligt tussen de 5 en 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4100€2400€65006 jaar
Lucht-lucht€3100€2800€59006 jaar
Water-water€10500€3800€1430012 jaar
Lucht-water€8300€3800€1210013 jaar
Grond-water€11800€8400€2020016 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Stolwijk?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Stolwijk? In deze regio zijn er diverse vakkundige aanbieders. Vaak erg toegespitst op het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of er een installateur in en rondom Vlist actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een offerte via deze bedreven warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Smalle Ee.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Ieder met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4400 tot +/- €24000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de techniek. Goed om te weten: ook het installeren is complex en dus duur. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is flink duurder. Hiervoor betaal je al snel €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Stolwijk.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Remko)€6900
Water/water (bijv. Western Airconditioning)€12300
Grond/water (van o.a. Mastertherm)€8700
Hybride (bij Panasonic)€6600

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan huidige energieverbruik, grootte van je woning (oud huis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, vrijstaand, flat) de samenstelling van je huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Ruwweg hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand tref jij hulp bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Een CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij huizen met mechanische ventilatie. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Startenhuizen). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1700, maar lopen op tot €11300. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €2100. Op een systeem met grondboring is dit al gauw €7400. De ISDE toelage hangt af van de “groene score” van de installatie. Hierna bekijk je hedendaagse subsidies in Stolwijk bij 3 type aansluitingen.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterMDVMHA-V6W/D2N1 + SMK-80CD30GN150€1800
Water/waterWaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5008.5 (W/W)9€2800
GrondboringHeliothermHP16E DX16,00€3400

warmtepomp-Stolwijk


Warmtepomp offerte aanvragen Stolwijk

Snel de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Stolwijk. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies niet zomaar voor de goedkoopste leverancier. Net zo belangrijk als prijs zijn garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Stolwijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Perfect voor nieuwbouw
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Werkt met gasketels
Lagere energielasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Goede garantie
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Hybride of All-electric
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer enerziezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Geschikt voor Nederlands klimaat
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
A++ Energielabel
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Subsidie is mogelijk
Op weg naar een schoner milieu

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Onderhoudsarm
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Innovatief en energeizuinig
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Gemakkelijk te plaatsen
Verantwoord verbruiken


Zonneboiler Stolwijk

Op een andere manier energie besparen in Stolwijk: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit product gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM verschaft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert bij benadering om en nabij 50% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Stolwijk begint vanaf €6000. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met een hulpverwarmingsketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Stolwijk

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen steeds meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Stolwijk opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. Het prijskaartje bedraagt ergens tussen de €3000 en €4700. Belangrijk: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Door gebruik van deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Stolwijk.