Thermics Energie Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Thermics Energie. Een innovatieve manier om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 reduceert met 33 – 54%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel huishoudens een Thermics Energie warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Hiseer.

warmtepomp van Thermics Energie

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 60 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €250 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning is er een geschikt systeem.

Werking en kosten van de Thermics Energie warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt de Thermics Energie warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Caldensa 10) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit apparaat transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Thermics Energie?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de Caldensa 10? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn momenteel diverse constructies. Elk met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4300 tot €21000. Deze hoge prijs komt tot stand door de apparatuur. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur.

De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €22000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Thermics Energie. Populair: warmtepomp kopen in Tilburg.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €15000
Water-water €25000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €15000
Hybride €4500

warmtepomp Thermics Energie


Thermics Energie warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat energiebesparende systemen van Thermics Energie. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit doodleuk de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Kerkrade is gewoon mogelijk.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope Thermics Energie warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Bijvoorbeeld de Thermics Energie Caldensa 10.