Warmtepomp Tilburg

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Tilburg. Een vernieuwende wijze om jouw huis op te warmen. Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 38 – 52 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Tilburg een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Renson plaatsen.

warmtepomp vergelijken Tilburg

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Mogelijk: 59% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €370 per jaar aan energie.

Voor elk woonhuis

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Tilburg Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Deze installatie maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt tussen de 9 – 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 8 jaar
Water-water €9900 €4000 €13900 12 jaar
Lucht-water €8200 €4000 €12200 14 jaar
Grond-water €11800 €8500 €20300 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Tilburg?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Tilburg? In deze gemeente werken diverse bevoegde bedrijven. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Benieuwd of er een installateur in en rondom Tilburg bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via zo’n gekwalificeerde warmtepomp organisatie in de regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Streefkerk.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Ieder met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4500 tot plus minus €24000. De hoogte van de investering zit’m voor een groot deel in de machine zelf. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze haal je in huis vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Tilburg.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (zoals Rotex) €5700
Water-water (via bijv. Carrier) €15900
Grond-water (bijv. SmartHeat) €9000
Hybride (bij Pico Energy) €5400

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp systeem past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, type woning (vrijstaand, flat, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Vaak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met een mechanische afzuiging. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Terherne). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9200. Met een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1500. In het geval van een geothermische variant is dit al gauw €7700. De ISDE overheid-bijdrage heeft te maken met de doelmatigheid van de warmtepomp. In de tabel tref je actuele subsidies in Tilburg bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PUHZ-SW100 YHA + EHSC-VM2C 90 €2200
Water/water Western Airconditioning CORE 25 35 €5300
Grondboring NIBE F1245-8 (PC) 9,00 €2800

warmtepomp-Tilburg


Warmtepomp offerte aanvragen Tilburg

Online leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Tilburg. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies nooit lukraak voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Tilburg.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Verwarming en warm water
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Laag energieverbruik
Enorme besparing mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
O.a. mechanische ventilatie
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Hoog tapwater rendement
Besparen op gasverbruik

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Meerdere producten
Reductie van Co2 uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Compatibel met HR-ketel
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Hybride of All-electric
Reduceer energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Diverse modellen
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Innovatieve technologie
Enorme besparing mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Natuurlijke warmte
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Uitgebreide garantie
Minder schadelijke stoffen

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Combineren met vloerverwarming
Minder schadelijke stoffen


Zonneboiler Tilburg

Op een andere manier energie besparen in Tilburg: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit concept gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water op te warmen. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? Een zonne-boiler van 1 m2 staat gelijk aan een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler zorgt voor ruwweg tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Tilburg ligt rond de €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met een HR-ketel om de warmtegraad op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Tilburg

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Tilburg genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2500 en €4700. Niet vergeten: het prijskaartje heeft alles te maken met factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebaseerd op de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Tilburg.