Warmtepomp Kerkrade

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Kerkrade. Het is een nieuwe wijze om jouw huis op te warmen. Dit product creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 30 – 66%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer gezinnen in Kerkrade een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website vind je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Hiseer systeem.

warmtepomp vergelijken Kerkrade

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 51 procent CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €250 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Kerkrade Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit product gebruikt dit voor warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Dit koudemiddel kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dat hangt af van het type systeem, en het concrete gebruik. De besparing op energie loopt al vlug op tot €400 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De huidige terugverdientijd schommelt tussen 7 t/m 12 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2500 €6600 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 8 jaar
Water-water €9900 €3800 €13700 12 jaar
Lucht-water €8400 €3800 €12200 14 jaar
Grond-water €12300 €8500 €20800 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Kerkrade?

Het monteren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten werken conform nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Kerkrade? In deze buurt handelen meerdere capabele bedrijven. Vaak erg toegespitst op de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of er een installateur in de buurt van Kerkrade werkzaam is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via de bedreven warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Iens.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elk met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4100 en loopt op tot €25000. De hoge prijs komt tot stand door de machine zelf. Onderschat het niet, ook het plaatsen kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Kerkrade.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Enerso) €20100
Water/water (bijv. Itho Daalderop) €8400
Grond-water (o.a. Climaveneta) €16050
Hybride (via o.a. Energie EST) €3750

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (flat, jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, oud huis) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Uitermate handig voor veel huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus evengoed voor een warmtepomp Kalenberg). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €2000, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10900. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2100. Wanneer we spreken van een installatie in de grond is dit al gauw €7300. De ISDE bijdrage komt tot stand op basis van de zuinigheid van de installatie. In het overzicht check jij direct hedendaagse subsidies in Kerkrade bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Clivet WSAN-XIN 71 exc 90 €2050
Water/water Galletti LEW 062HS 60 €7800
Grondboring Clausius classic HC 5-25 25,00 €4300

warmtepomp-Kerkrade


Warmtepomp offerte aanvragen Kerkrade

A la minute de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Kerkrade. Wie biedt bij de beste deal? Vergis je niet: Selecteer nooit vanzelfsprekend de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een prijsvoorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Kerkrade.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Werkt met huidige leidingen
Ook gunstig voor de portemonnee

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Simpele interface
Minder schadelijke stoffen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Ook in de winter werkzaam
Erg zuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Uitgebreide garantie
Schoon & veilig systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Compatibel met HR-ketel
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Compacte systemen
Hoge besparingen mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Simpele interface
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
O.a. mechanische ventilatie
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Verwarmen op duurzame manier
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Hybride of standalone
Schoon & veilig systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Hoge ISDE subsidie
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
A++ Energielabel
Goed voor later


Zonneboiler Kerkrade

Een extra systeem voor energiebesparing in Kerkrade: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler levert over het algemeen om en nabij 50% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Kerkrade ligt rond de €4500. Dat is met (hybride) montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de temperatuur op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Kerkrade

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Kerkrade opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. De prijs varieert tussen de €3750 en €7000. Vergeet niet: de prijs komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Middels de website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Kerkrade.