Warmtepomp Stevensweert

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Stevensweert. Het is een grensverleggende benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Dit systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas mindert met 34 tot 68 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer woningeigenaren in Stevensweert een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat kost het? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Hieronder vind je verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld AWB plaatsen.

warmtepomp vergelijken Stevensweert

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 48 procent schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €415 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Limburg) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Stevensweert Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De besparing op energie bedraagt gemiddeld al snel €305 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt tussen de 4 – 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1900 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 7 jaar
Water-water €10000 €4200 €14200 10 jaar
Lucht-water €8200 €4200 €12400 13 jaar
Grond-water €11800 €7900 €19700 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Stevensweert?

Het monteren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Stevensweert? In deze streek werken meerdere gekwalificeerde aanbieders. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd welke installateur in de buurt van Maasgouw werkzaam is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte van zo’n kundige warmtepomp vakman uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Slootdorp.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elk met een kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt tussen de €4300 – €22000. De totaalprijs komt tot stand door de apparatuur. Vergeet niet: ook het installeren is prijzig. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is flink duurder. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Stevensweert.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Remko) €6900
Water/water (zoals Western Airconditioning) €8400
Grond/water (van o.a. Mastertherm) €8400
Hybride (via bijv. Panasonic) €5100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere het actuele stroom + gasverbruik, de locatie (oud huis, flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, jaren 30 woning) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. In grote lijnen hebben we het over 3 type pompen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand tref jij info die je helpt bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Ook voor wat oudere woningen dus.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Stadskanaal). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €1800 tot wel €11500. In het geval van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1900. In het geval van een grond/water systeem kan dat oplopen tot €8600. De ISDE bijdrage hangt af van de duurzaamheid van de pomp. Nu vergelijk jij hedendaagse subsidies in Stevensweert bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water MDV MHA-V14W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B 120 €2500
Water/water Vaillant geoTHERM VWS 380/3 (W/W) (0010018422) 53 €7100
Grondboring Heliotherm HP10E DX 10,00 €2800

warmtepomp-Stevensweert


Warmtepomp offerte aanvragen Stevensweert

Probleemloos de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Stevensweert. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Kies nooit gewoon voor het voordeligste bedrijf. Bekijk ook de service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Stevensweert.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Hoge subsidies mogelijk
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Bespaar tot 25% energiekosten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Hoge subsidies mogelijk
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Hoge subsidies mogelijk
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Onderhoudsarm
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Ook in de winter werkzaam
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Eenvoudige bediening
Reductie van Co2 uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Eenvoudig te installeren
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Gebruikt hernieuwbare energie
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Breed toepasbaar
Eigen bespaarassistent

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Laag energieverbruik
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Eenvoudig te installeren
Reduceer energielasten


Zonneboiler Stevensweert

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Stevensweert: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie gebruikt de zon als energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op basis van zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 levert +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft gemiddeld de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (dit is de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Stevensweert ligt rond de €2000. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Stevensweert

Naast een warmtepomp nemen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Stevensweert genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €6100. Belangrijk: de aanschafprijs wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je inzichtelijk hebt wat jullie stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Stevensweert.