Nilan Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Nilan. Een innovatieve aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Het systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 38 tot 50 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten veel gezinnen een Nilan warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Hieronder check je hiervoor hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Cooper&Hunter.

warmtepomp van Nilan

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Denkbaar: 50% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €415 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor vrijwel elke woning is er een oplossing.

Werking en kosten van de Nilan warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een Nilan warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de AIR 9) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Nilan?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de AIR 9? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4900 tot €20000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Echter, ook het plaatsen is complex en dus duur.

De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Nilan. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Moerdijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €25000
Water-water €15000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €11000
Hybride €7500

warmtepomp Nilan


Nilan warmtepomp offerte aanvragen

Zonder problemen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Nilan. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies nooit klakkeloos de goedkoopste. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop hieronder, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Elburg is gewoon mogelijk.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Nilan warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Nilan AIR 9.