Warmtepomp Ter Aar

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Ter Aar. Een innovatieve aanpak om een woning te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en ook voor opgewarmd water. Deze installatie wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 32 tot 68 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal bewoners van Ter Aar een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Hiseer plaatsen.

warmtepomp vergelijken Ter Aar

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 43 procent Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €345 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor elk huis (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Ter Aar Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem gebruikt die warmte voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €305 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdienperiode ligt in de range tussen de 5 – 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1800 €5700 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 8 jaar
Water-water €9800 €4500 €14300 12 jaar
Lucht-water €7800 €4500 €12300 12 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Ter Aar?

Het aanbrengen van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Ter Aar? In deze streek zijn er een hoop bedreven vakmannen. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in de regio Nieuwkoop werkzaam is? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van een gecertificeerde warmtepomp vakman uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Stadskanaal.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elk met een ander prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 en €25000. De hoge prijs wordt deels bepaald door het apparaat. Onderschat het niet, ook het plaatsen is niet goedkoop. De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Ter Aar.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Remko) €6150
Water-water (o.a. Aermec) €13200
Grond/water (via bijv. NRGTEQ) €14400
Hybride (via bijv. Panasonic) €7500

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere energieverbruik, de woning eigenschappen (flat, oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, jaren 30 woning) het aantal mensen dat in het huis woont, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jullie CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Sumar). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800 en kunnen toenemen tot €9100. In het geval van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1700. Wanneer we spreken van een grond/water systeem is dit al gauw €8500. De ISDE toelage hangt af van de zuinigheid van het product. Hierna tref je populaire subsidies in Ter Aar bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PH(R)75V 60 €1900
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5028.5T (W/W) 24 €4200
Grondboring Mastertherm 45Z 17,00 €3500

warmtepomp-Ter Aar


Warmtepomp offerte aanvragen Ter Aar

Eenvoudig leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Ter Aar. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Kies niet domweg de goedkoopste. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Ter Aar.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Altijd vermogen beschikbaar
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Hoge ISDE subsidie
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Hulp en advies
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Eenvoudige installatie
Op weg naar een schoner milieu

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Combineren met zonnepanelen
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
De totaaloplossing
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Meerdere producten
Flinke kostenbesparing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Onderhoudsarm
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Gebruikt hernieuwbare energie
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
De totaaloplossing
Bespaar honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Altijd vermogen beschikbaar
Eigen bespaarassistent

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Zuinig systeem
Een groene keuze


Zonneboiler Ter Aar

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Ter Aar: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak verschaft +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert rond de tussen de 60 en 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Ter Aar ligt rond de €3750. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Ter Aar

Behalve de warmtepomp kiezen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Ter Aar genereren. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, een omvormer en een handige vakman om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs ligt tussen de €2250 en €4500. Niet vergeten: het tarief is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebruikmakend van onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (ongeveer) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Ter Aar.