Warmtepomp Stellendam

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Stellendam. Het is een nieuwe methode om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Dit product verbruikt energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 44 – 62%. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer huishoudens in Stellendam een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze pagina lees jij daarover verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Atlantic plaatsen.

warmtepomp vergelijken Stellendam

Beter voor het milieu

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 50 procent Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €360 op jullie energienota.

Voor alle appartementen

Voor elk huis (provincie Zuid-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Stellendam Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Deze installatie produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De energiebesparing is ongeveer €305 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Door dit gegeven is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdientijd ligt ergens tussen de 4 – 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2400 €6400 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 7 jaar
Water-water €10000 €3900 €13900 11 jaar
Lucht-water €8200 €3900 €12100 14 jaar
Grond-water €12500 €8400 €20900 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Stellendam?

Het inrichten van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Stellendam? In deze plaats vind je een hoop bedreven vakmannen. Vaak erg toegespitst op het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig welke installateur in de gemeente Goeree-Overflakkee voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van de bevoegde warmtepomp vakman uit jouw regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Slijk-Ewijk.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de €4800 – €22000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Maar ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Dit begint vaak vanaf €22000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Stellendam.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Remko) €6000
Water-water (o.a. Western Airconditioning) €23400
Grond / water (bijvoorbeeld Mastertherm) €12300
Hybride (van Panasonic) €6600

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Denk aan de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (2 onder 1 kap, nieuwbouw, flat, jaren 30 woning, oud huis) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hierna ontdek je een beschrijving van zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en levert water voor douchen en afwas. Alleen aan te raden voor woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp St. Annaparochie). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1800 oplopend tot €10300. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1800. Bij het laten installeren van een grond/water systeem is dit al gauw €7000. De ISDE bijdrage heeft te maken met de energiezuinigheid van de pomp. In het overzicht bekijk je actuele subsidies in Stellendam bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water MDV MHA-V10W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B 100 €2150
Water/water Vaillant flexoTHERM VWF 87/4 + VWW 11/4 SI (0010016678) 12 €3000
Grondboring Heliotherm HP08E DX 8,00 €2800

warmtepomp-Stellendam


Warmtepomp offerte aanvragen Stellendam

Moeiteloos de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Stellendam. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Goed om te weten: Selecteer nooit zomaar voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Stellendam.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Vele jaren ervaring
Flinke kostenbesparing

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
De totaaloplossing
Flinke verlaging CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Verwarmen op duurzame manier
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
De totaaloplossing
Bespaar tot honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Laag energieverbruik
Erg zuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Compacte systemen
Bespaar honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Hulp en advies
Reductie van Co2 uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Werkt met huidige leidingen
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Natuurlijke warmte
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Altijd vermogen beschikbaar
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Veelzijdig gebruik
Bespaar tot honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Persoonlijke ondersteuning
Lagere energielasten


Zonneboiler Stellendam

Een extra systeem voor energiebesparing in Stellendam: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit systeem gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht en warmt uitsluitend water op. Door gebruik van dit concept bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt om en nabij de ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Stellendam ligt rond de €4500. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met een hulpverwarmingsketel om de temperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Stellendam

In aanvulling op een warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Stellendam opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. De initiële investering ligt in de range tussen €3250 en €5300. Let wel: de prijs hangt sterk af van aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Met behulp van warmtepompaanbieders.nl kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Stellendam.