Mitsubishi Heavy Industries Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit product dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem gebruikt stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 45 tot 69 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten veel huishoudens een Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina check je hiervoor verdere info. Of lees direct meer over de warmtepomp Climer.

warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 51% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar jij snel €390 op de energienota.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt de Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de ESA30E-25) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem maakt op deze manier warm water voor verwarming en warm tapwater. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld het model ESA30E-25? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4400 tot plus minus €21000. De totaalprijs wordt deels bepaald door de apparatuur. Vergeet niet: ook het installeren kan kostbaar zijn.

Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Medemblik.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €17000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €7000
Hybride €3000

warmtepomp Mitsubishi Heavy Industries


Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp offerte aanvragen

Moeiteloos de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Mitsubishi Heavy Industries. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Kies niet vanzelfsprekend de laagste prijs. Bekijk ook de service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Dronten behoort tot de opties.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Mitsubishi Heavy Industries ESA30E-25.