Warmtepomp Tegelen

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Tegelen. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 39 – 51%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal huishoudens in Tegelen de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site bekijk jij meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Herz plaatsen.

warmtepomp vergelijken Tegelen

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 60% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €375 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor elk huis (provincie Limburg) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Tegelen Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat maakt op deze manier warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit verschilt nogal per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing is ongeveer €380 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen 6 t/m 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 6 jaar
Water-water €9800 €4200 €14000 11 jaar
Lucht-water €7800 €4200 €12000 13 jaar
Grond-water €12300 €8300 €20600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Tegelen?

Het positioneren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Tegelen? In deze streek functioneren meerdere capabele vakmensen. Zeer goed in installatie en onderhoud. Belangstelling in of er een installateur in de regio Venlo werkzaam is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van deze kundige warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur St. Annaparochie.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans allerhande systemen. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €5000 tot €22000. De kostprijs zit deels in de machine zelf. Let op: ook de vergoeding voor de installateur kan kostbaar zijn. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €5000, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €20000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Tegelen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Remko) €9000
Water / water (van o.a. Aermec) €10200
Grond/water (van o.a. Nilan) €8400
Hybride (via bijv. Panasonic) €6600

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, oud huis, nieuwbouw, jaren 30 woning) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Uitermate handig voor veel huizen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Stroe). Onze overheid regelt dit allemaal. Je hebt al bijdragen vanaf €1600 oplopend tot €10500. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1200. Met een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €8600. De ISDE toelage wordt gegrond op de duurzaamheid van de installatie. Hierna bekijk je geldende subsidies in Tegelen bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric PH(R)200Y 150 €2800
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5027.5 Ai (W/W) 24 €4200
Grondboring Mastertherm 26Z 10,00 €2800

warmtepomp-Tegelen


Warmtepomp offerte aanvragen Tegelen

A la minute de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Tegelen. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies nooit doodleuk de meest voordelige aanbieder. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Tegelen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Slimme thermostaat
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Eigen bespaarassistent

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
A++ Energielabel
Een groene installatie

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Perfect voor nieuwbouw
Zeer enerziezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Compacte systemen
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
De totaaloplossing
Efficiënt systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Compatibel met HR-ketel
Goed voor later

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Hoge ISDE subsidie
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Een natuurlijke keuze
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Innovatieve techniek
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Hoge ISDE subsidie
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Combineren met zonnepanelen
Een lagere energienota


Zonneboiler Tegelen

Op een andere manier energie besparen in Tegelen: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit product gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak levert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert gemiddeld de helft van het benodigde warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Tegelen ligt rond de €2000. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Tegelen

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Tegelen opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, zo’n omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. De investering ligt tussen de €3250 en €4800. Belangrijk: het prijskaartje wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van onze offerte-tool kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Tegelen.