Eneco Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Eneco. Het is een grensverleggende benadering om je huis te verwarmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 35 – 61%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de subsidieslaten veel consumenten een Eneco warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Kleventa.

warmtepomp van Eneco

Een Groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 55% minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €410 per jaar aan energie.

Voor elke woonruimte

Voor eigenlijk elk soort huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Eneco warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt de Eneco warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Solo Warmtewinner) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product gebruikt dit voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Let op: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Eneco?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Misschien wel de Solo Warmtewinner? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag velerlei installaties. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 tot +/- €25000. De hoogte van de investering zit deels in het product zelf. Maar ook het plaatsen kan kostbaar zijn.

Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €23000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Eneco. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Epe.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €18000
Water-water €15000
Lucht-lucht €5000
Lucht-water €14000
Hybride €7000

warmtepomp Eneco


Eneco warmtepomp offerte aanvragen

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Eneco. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Kies nooit lukraak de goedkoopste. Houd ook rekening met de after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Zoetermeer kan!


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope Eneco warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Eneco Solo Warmtewinner.