Warmtepomp Spanbroek

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Spanbroek. Een vernieuwende aanpak om een woning te verwarmen en koelen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat verbruikt energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot reduceert met 48 – 67 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel bewoners van Spanbroek zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze pagina tref je verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Venco kopen.

warmtepomp vergelijken Spanbroek

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 49% CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €395 per jaar aan energie.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Spanbroek Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit systeem genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, plus de toepassing. De energiebesparing is plus minus €405 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor moet je wel eerst zelf investeren. De huidige terugverdientijd varieert tussen 9 en 12 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2000 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 8 jaar
Water-water €9600 €3900 €13500 10 jaar
Lucht-water €7800 €3900 €11700 13 jaar
Grond-water €12100 €8000 €20100 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Spanbroek?

Het plaatsen van een warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Spanbroek? In deze streek vind je verscheidene ervaren vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Ontdekken welke installateur in omgeving Opmeer voor jou klaarstaat? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een offerte via deze competente warmtepomp organisatie in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Siegerswoude.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Allemaal met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4600 tot ongeveer €21000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is veel kosten-intensiever. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Spanbroek.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Pico Energy) €6000
Water/water (zoals Waterkotte) €12600
Grond / water (bijvoorbeeld Heliotherm) €10200
Hybride (door Oschner) €3750

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, de locatie (flat, oud huis, vrijstaand, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hieronder lees je info die je helpt bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en zorgt voor warm water. Enkel en alleen werkzaam bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Slootdorp). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1000 oplopend tot €9400. Op een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1100. Met een pomp in de grond incasseer je zo €7700. De ISDE hulp heeft te maken met de zuinigheid van de installatie. Nu ontdek je toepasbare subsidies in Spanbroek bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water LG Therma V HM091M U42 70 €2000
Water/water Techneco Vulcan 10 ACM (W/W) 13 €3100
Grondboring Hautec HCS-PN-235K (88SV2261SDPN5) 12,00 €3000

warmtepomp-Spanbroek


Warmtepomp offerte aanvragen Spanbroek

Vandaag nog de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Spanbroek. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies nooit gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Spanbroek.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
O.a. mechanische ventilatie
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Innovatieve technologie
Besparen op gasverbruik

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Voor elk afgiftesysteem
Bespaar tot honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Aantrekkelijke terugverdientijd
Op lange termijn voordelig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Simpele interface
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Lucht en water mogelijkheden
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Slimme thermostaat
Zeer enerziezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Ook in de winter werkzaam
Een lagere energienota

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Gebruikt hernieuwbare energie
Schoon & veilig systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Werkt het hele jaar
Zeer milieuvriendelijk

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Werkt met huidige leidingen
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Spanbroek

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Spanbroek: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit systeem gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon om water op te warmen. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? Een zonne-boiler van 1 m2 produceert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler zorgt voor grof gezegd 50% – 70% van het bad- en douchewater. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Spanbroek bedraagt zo’n €3500. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Spanbroek

Naast een warmtepomp nemen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Spanbroek genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een handige vakman die alles aansluit. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €4000 en €5700. Learning: het tarief wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Spanbroek.