Warmtepomp Sondel

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Sondel. Dit is een populaire benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 46 – 51 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Sondel een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website ontdek je meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Toshiba kopen.

warmtepomp vergelijken Sondel

Milieuvriendelijk alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 59% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €415 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Sondel Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €405 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 9 en 13 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 6 jaar
Water-water €9800 €4500 €14300 12 jaar
Lucht-water €7700 €4500 €12200 14 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Sondel?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs hebben te maken met verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Sondel? In deze gemeente opereren meerdere professionele vakmensen. Zeer goed in installatie en onderhoud. Benieuwd of er een installateur in de buurt van De Friese Meren aan huis langskomt? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een offerte via deze gekwalificeerde warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Sijbrandahuis.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 maar kan oplopen tot €23000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door het product zelf. Onderschat het niet, ook het installeren is prijzig. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4900, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Sondel.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Pico Energy) €7800
Water/water (zoals Waterkotte) €11700
Grond/water (via bijv. Heliotherm) €9000
Hybride (via bijv. Nilan) €3300

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, nieuwbouw, oud huis, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) de hoeveelheid bewoners, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Op deze pagina ontdek je hulp bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor woningen met een mechanische afzuiging. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Slijk-Ewijk). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Subsidies zijn er vanaf €1200 en kunnen toenemen tot €11200. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1900. Op een systeem met grondboring is dit al gauw €8000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg heeft te maken met de toepassing van de warmtepomp. In de tabel tref je toepasbare subsidies in Sondel bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water LG Therma V HM031M.U42 30 €1600
Water/water Techneco Vulcan 08 ACR (W/W) 11 €2900
Grondboring Hautec HCS-PN-219K (88SV215ASCPN5) 7,00 €2800

warmtepomp-Sondel


Warmtepomp offerte aanvragen Sondel

Direct leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Sondel. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Niet vergeten: Kies niet gewoon de scherpste offerte. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Sondel.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Verlaag je vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Gemakkelijk te plaatsen
Verlaag je vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Een natuurlijke keuze
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Subsidie is mogelijk
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Natuurlijke warmte
Korte termijn rendamenten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Hoge ISDE subsidie
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Geschikt voor subsidie
Reduceer energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Compatibel met HR-ketel
Zeer rendabel systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Gebruikt hernieuwbare energie
Verminding schadelijke

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Veelzijdig gebruik
Een groene keuze


Zonneboiler Sondel

Een extra systeem voor energiebesparing in Sondel: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt uitsluitend water op. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? Een oppervlakte van 100*100 CM levert +/- een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler verschaft grof gezegd 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Drie zaken zijn hier van belang: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Sondel schommelt rond de €4750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Sondel

Naast een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Sondel opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Meerdere zonnepanelen, de omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De initiële investering varieert tussen de €3750 en €6900. Belangrijk: de prijs hangt sterk af van het m2 oppervlak aan panelen en het vermogen van de zonnecellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Op basis van de vergelijker kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Sondel.