ELCO Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van ELCO. Het is een grensverleggende benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot daalt al snel met 32 tot 57%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten veel huishoudens een ELCO warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website bekijk jij meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp YORK.

warmtepomp van ELCO

Een Groen alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 44 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €395 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de ELCO warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt de ELCO warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Aerotop DHW 200) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van ELCO?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Bijvoorbeeld het type Aerotop DHW 200? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Ieder met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4300 tot plus minus €22000. De hoogte van de investering zit’m voor een groot deel in de machine zelf. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Reken op tarieven vanaf €24000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van ELCO. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Emmen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €25000
Water-water €23000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €8000
Hybride €9000

warmtepomp ELCO


ELCO warmtepomp offerte aanvragen

Vandaag nog de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van ELCO. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Selecteer niet vanzelfsprekend de laagste prijs. Houd ook rekening met de onderhoudsregeling. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Zandvoort is mogelijk.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope ELCO warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Onder andere de ELCO Aerotop DHW 200.